29.8.2018 klo 13:08
Uutinen

Tulevaisuus tehdään suunnittelemalla

Etelä-Savon Yrittäjien hallitus kokoontui viime viikonlopulla vuorokauden kestävään vuoden 2019 toiminnan suunnittelukokoukseen. Kokouksessa päätettiin esittää puheenjohtajaamme Nina Rasolaa jatkamaan Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajan tehtävää seuraavaksi kahdeksi kaudeksi, lokakuun puolessa välissä Suomen Yrittäjien liittokokous tekee valintapäätökset Turussa.

Nyt kokouksemme suunnittelun keskiössä oli toimintamme tuleva vuosi. Vuoden päästä tähän aikaan pitkäaikainen toimitusjohtajamme Mirja Haavikko on tyhjentämässä työpöytäänsä ja jäämässä ansaitulle eläkkeelle. Tämän tietäen suunnittelu muodostuikin huomattavan haastavammaksi ja mielenkiintoisemmaksi.

Läksimme aivan perusteista, siis siitä mikä on Etelä-Savon Yrittäjien tarkoitus ja tehtävä, miten hoidamme parhaiten jäsenistömme sekä sidosryhmien tarpeet ja toiveet. Millainen uuden valittavan toimitusjohtajan osaaminen ja tehtävänkuva parhaiten nämä vaateet täyttää. Kävimme läpi useita erilaisia vaihtoehtoisia toimintamalleja aina siitä että jatkaisimme kuten tähänkin saakka siihen että toimitusjohtajan tehtävät hoitaisi esimerkiksi osa-aikaisesti ulkopuolinen taho. Näihin erilaisiin vaihtoehtoihin liittyi ilman muuta tulevat toimintaympäristön muutokset ja yhdistyksemme jäsenmäärän kehityksen tuomat taloudelliset resurssit.

Maailma muuttuu myös Etelä-Savossa, väkiluku ja sitä kautta yritysten määrä pienenee, mitä tuo mahdollinen maakuntauudistus tulleessaan. Muutos on otettava vastaan mahdollisimman realistisesti mutta toiveikkaasti.

Tämä hallituksen kokous ei tehnyt mistään näistä asioista päätöksiä. Tämän suunnittelukokouksen tuloksista syntyy syyskuun hallituksen kokoukseen päätösesitykset, joiden perusteella Etelä-Savon Yrittäjien marraskuussa pidettävään vuosikokoukseen tulee toimintasuunnitelma ja talousarvio esitykset päätettäväksi lopullisesti. Kokouksessa valitaan myös ensi vuodelle koko hallitus uudestaan.

Ensi vuodesta on tulossa mielenkiintoinen ja haastava. Toivomme jo nyt jäsenistöltä perusteltuja mielipiteitä millainen Etelä-Savon Yrittäjät on ensi vuoden lopussa. Nyt on vaikuttamisen aika.

Arto Sepponen, varapuheenjohtaja