15.3.2017 klo 14:50
Uutinen

Tulevaisuuteen luotsaajat valitaan kohta

Reilun kolmen viikon kuluttua on kunnallisvaalit. Äänestäjillä on suuri vastuu siitä, ketä he valitsevat päättämään yhteisistä asioista, myös yrityksiä ja yrittäjiä koskevista. Toivottavasti saamme sellaisia valtuutettuja, jotka ymmärtävät sen, että elinvoiman avulla rahoitetaan koulutus ja hyvinvointi. Tämä elinvoima kuntaan syntyy menestyvien yksityisten yritysten ja niiden luomien työpaikkojen tuomilla verotuloilla.

Valtionavut ja verotulojen tasaukset mahdollistavat perus hyvinvoinnin, mutta varsinainen yrityksistä ja työpaikoista tuleva elinvoima mahdollistaa kasvun ja kehityksen kunnissa. Kunnan elinkeinopolitiikan keskeisenä kärkenä tulee olla ennen kaikkea paikkakunnalla jo olevien yritysten auttaminen kasvuun. Maakunnan kasvustrategian keskeisenä tavoitteena on yritysten kansainvälistyminen.

Maakunta- ja sote-uudistus sekä asiakkaiden valinnanvapaus tuovat suuria muutoksia vuoden 2019 jälkeen, olemmeko valmiita muutokseen. Kunnan elinkeinojohdon pitää alkaa nyt määrätietoisesti kartoittamaan ja valmistamaan paikkakunnan yrityksiä tähän muutokseen, koska vaarana on, että uuden maakunnan hankinnat valuvat isoille valtakunnallisille yrityksille, jotka ovat jo varautuneet ja valmistautuneet tulevaan muutokseen.

Suomen Yrittäjät tekee jatkuvasti edunvalvontatyötä näiden asioiden eteen etupainotteisesti, jotta paikalliset pk-yritykset voisivat olla samalla viivalla isojen yritysten kanssa kisassa. Etelä-Savon Yrittäjät paikallisyhdistyksineen osallistuu paikallisesti maakuntauudistuksen valmisteluun sekä tarvittaessa reagoi ja tekee edunvalvontatyötä, niin maakuntaan kuin kuntiin päin. Silti suosittelen jokaisen itse seuraamaan siitä missä mennään.

Lopuksi tämän viikon jännitysnäytelmää seuranneena siteeraan Kouvolan uudeksi kaupunginjohtajaksi valittua Marita Toikka, joka kiteytti kiitospuheessaan, siitä mitkä ovat kunnan kolme ydinasiaa; ”Elinvoima, koulutus, hyvinvointi.”

Arto Sepponen
Etelä-Savon Yrittäjät, varapuheenjohtaja