18.8.2022 klo 07:30
Uutinen

Tulevana sunnuntaina kannattaa lähteä Hämeenkyröön – Ja Tangokuninkaan keikalle lauantaiksikin pääsee vielä jos on ripeä

Jos ensi viikonloppuna ei ollut suunnitelmia, kannattaa jatkaa lukemista. Hämeenkyrössä nimittäin järjestetään tulevana sunnuntaina Lähellä-messut, jotka toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa. Messujen pääosassa on lähiruoka ja paikalliset palvelut, mutta ohjelmaa ja tekemistä on tiedossa kaikenikäisille.

Virallinen messupäivä on sunnuntai, mutta musiikin merkeissä aloitetaan jo edellisen iltana, joskin naapurikunnassa. Ikaalinen Spa&Resortissa konsertoi lauantaina 20. päivä tangokuningas Teemu Roivainen. Eikä hän ole tilaisuuden ainoa kuninkaallinen sillä juonnoista vastaa niin ikään tangokruunun päähänsä pistänyt Mervi Koponen. Lippuja konserttiin on jäljellä vielä jonkin verran, mutta tämän lehden ilmestyessä kannattaa kyllä pitää vauhtia. Tiketin kautta ostettuna liput Roivaisen konserttiin maksavat 27,50 euroa. Aikaisemmin myynnissä olleet konsertin lisäksi puffetin sisältäneet liput ovat jo loppuneet. Konsertti alkaa kylpylällä kello 19.30.

Tyystin maksuton

Siinä missä Roivaisen konsertti edellyttää ostettua lippua, sunnuntain Lähellä-messutapahtuma on täysin maksuton. Hämeenkyrön Yrittäjien puheenjohtaja Ilkka Häkli ei lepäillyt tilaisuuden osalta laakereillaan kesälläkään. Hän nimittäin kävi markkinoimassa tapahtumaa hyvin aktiivisesti ympäri kesäisen Pirkanmaan järjestettyjä muita messuja, markkinoita ja muita tilaisuuksia. Miten markkinointi on sujunut?

– Minusta tuntuu, että kiersin kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin tilaisuudet ympäri maakuntaa, joten mun kesälauantait meni kyllä lähimatkailun merkeissä. Siihen olen kuitenkin tyytyväinen, että kiinnostus tapahtumaa kohtaan oli hyvää ja näytteilleasettajia on tulossa Kyröskoskelle hyvin mukavasti, Häkli kertoo.

Tekemistä piisaa

Koko tapahtuma nimeä myöten alkoi aikanaan rakentua lähiruoan ympärille. Ideana on nostaa esille sekä pientuottajia että heidän tuotteitaan esille. Tarjolla on tosin paljon muutakin.

– Hyvän musiikin lisäksi ohjelmassa on taistelulajinäytöstä ja akrobatiaa ja paljon riittää elämyksiä myös lapsille, sillä paikalla ovat niin Super-Sam kuin juhlaprinsessakin. Rohkenen sanoa, että on tässä yhteen markkinapäivään melkoinen ohjelmapläjäys, Häkli tuumaa.

Tällä hetkellä ykköstoiveena on, että keli on kohdillaan. Sillä kun on tunnetusti iso vaikutus ulkotapahtumien kävijämäärään. Markkinatapahtuma alkaa sunnuntaina kello 10 aamupäivällä ja se kestää kello 17 saakka.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 16.8.2022