20.5.2021 klo 14:21
Uutinen

Turkulainen Irina Nurmi Smooth it Oy:stä on Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä 2021

Vuoden 2021 nuori yrittäjä on turkulainen, 29-vuotias Irina Nurmi Smooth it Oy:stä. Vuodesta 2015 yrittäjänä toiminut Nurmi löysi yrittäjyyden sattumalta välipalabaari-ideasta syntyneen opiskelijaprojektin kautta.

Vuonna 2014 Turun ammattikorkeakoulussa opiskelleet Irina Nurmi ja Lina Toivonen kehittivät idean keskellä kauppaa sijaitsevasta smoothie-baarista. Nurmi ja Toivonen työskentelivät tuolloin opintojen ohella K-Citymarket Kupittaalla. Kauppias Hannu Aaltosen innostuttua ideasta päättivät nuoret naiset kokeilla siipiään yrittäjyyden maailmassa. Näin syntyi Smooth it, jota Nurmi kuvailee työn lisäksi myös elämäntavaksi.

Alun perin Irina ei ollut suunnitellut ryhtyvänsä yrittäjäksi, vaikka oli jo aiemmin huomannut olevansa yrittäjähenkinen ihminen. Tämä näkyi hänessä ennen kaikkea kekseliäisyytenä ja haluna kehittää sekä viedä asioita eteenpäin. Nurmi kertoo myös ihailleensa yrittäjyyttä lapsuudesta saakka isänsä työn kautta.

– Nyt en voisi kuvitella itseäni missään muussa ammatissa. Parasta on, kun voin nähdä miten yrityksen mukana kehitän itseäni ja koko muuta tiimiä, sanoo Nurmi.

Smooth it pisteitä ja cateringiä

Nykyisin Nurmi johtaa yritystä yksin ja Smooth it on laajentanut toimialuettaan. Helsingin seudulla 19:ssä K-kaupassa on Smooth it -piste. Turussa niitä on kolme. Kesäkuun alussa Turkuun aukeaa uusi piste K-Supermarket Centrumiin. Kaupoissa tapahtuvan myynnin lisäksi yrityksen liiketoimintaan kuuluu myös suoramyynti yrityksiin cateringinä ja take-awayna. Vaikka koronavuosi vähensi yritysmyyntiä, on Smooth it Oy tehnyt kaikesta huolimatta tulosta.

– Haastavan vuoden jälkeen tämä palkinto tuntuu erityisen ansaitulta. Vuosi pakotti porukkamme kehittämään toimintaa uudella tavalla ja pitämään entistä tiukemmin kiinni tärkeistä arvoistamme; maku, laatu ja tuoreus. Näin voimme pärjätä myös tulevaisuuden kilpailussa, toteaa Nurmi.

Eniten Nurmi kiittelee sitoutunutta henkilökuntaansa, joka on ollut avainasemassa yrityksen kehityksessä alusta asti ja vaikuttanut omalta osaltaan siihen, miltä Smooth it näyttää tänä päivänä. Yritys työllistää merkittävän määrän nuoria tulevaisuuden lupauksia, jotka Nurmi kertoo ottavansa mukaan niin tuotekehitykseen kuin markkinoinnin ideointiin. Yrittäjyydestä haaveilevia nuoria Nurmi kannustaa toteuttamaan rohkeasti villeimmätkin ideat.

– Usko omiin unelmiisi ja tartu mahdollisuuksiin ympärilläsi. Sinun on oltava valmis antamaan kaikkesi ja ottamaan selvää asioista. Älä pelkää epäonnistumisia ja ole valmis muuttumaan myös itse jatkuvassa murroksessa yrityksesi mukana, kannustaa Nurmi.

Palkitseminen poikkeusoloissa

Koronatilanteesta johtuen julkistamistilaisuus järjestettiin keskiviikkona aamupäivällä pääosin etänä Facebook-livelähetyksenä yhteistyökumppani Fennian Turun tiloissa. Palkinnon jakoi Varsinais-Suomen Nuorten Yrittäjien puheenjohtaja Ramanda Andersson.

Irina Nurmea Varsinais-Suomen Vuoden nuori yrittäjä -kilpailuun ehdotti Turun Yrittäjät.

– Meitä puhutteli se, että Smooth it on aloittanut opiskelijayrityksenä ja kasvattanut liiketoimintaansa johdonmukaisesti. Perustajat uskoivat sinnikkäästi liikeideaansa ja olivat sen suhteen periksiantamattomia. Nyt saamme todeta, että se kannatti. Smooth it on upea kasvuyritys, toteaa Turun Yrittäjien puheenjohtaja Arto Kallio.

Palkitsemistilaisuudessa Irina Nurmea olivat onnittelemassa Turun Yrittäjien varapuheenjohtaja ja nuorten toimikunnan puheenjohtaja Mikko Rantanen ja yhteyspäällikkö Anne Aholainen.

Varsinais-Suomen Yrittäjien vaalivaliokunta näki Smooth it Oy:llä menestymisen edellytyksien jatkuvan. Valintaa tuki myös hyvä taloudellinen pohja sekä innostava kasvutarina yrityksen takana.

Irina Nurmi on Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun alueellinen voittaja. Nurmi tavoittelee paikkaa valtakunnallisessa Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa, johon valitaan kolme alueellista vuoden nuori yrittäjä -voittajaa. Voittajan valinnassa otetaan huomioon erityiset ansiot toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen.

Valtakunnallinen voittaja palkitaan 24.-25.9 järjestettävillä valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Jyväskylässä.

googletag.cmd.push(function () {
googletag.display(’dfp-ad-rectangle_1’);
});

googletag.cmd.push(function () {
googletag.display(’dfp-ad-rectangle_3’);
});

googletag.cmd.push(function () {
googletag.display(’dfp-ad-mob_2’);
});

googletag.cmd.push(function () {
googletag.display(’dfp-ad-mob_3’);
});

googletag.cmd.push(function () {
googletag.display(’dfp-ad-rectangle_2’);
});

googletag.cmd.push(function () {
googletag.display(’dfp-ad-rectangle_4’);
});