11.4.2018 klo 12:01
Uutinen

Turkulainen kasvuyritys myy älykkäitä varashälyttimiä – ”Varkaat nauravat nykyisille hälyttimille”

Turkulainen kasvuyritys Noccela tarjoaa uusia tuotesuojahälyttimiä, joilla kauppaliikkeet voivat vähentää merkittävästi hävikkiään avulla. Yritys on sopinut urheiluliikeketju XXL:n kanssa yhteistyöstä valtakunnallisesti.

Uuden sukupolven varashälyttimet olivat ensin käytössä yhdessä myymälässä. Noccelan tuotesuojausjärjestelmä perustuu älykkääseen sisätilapaikannukseen. Tulokset olivat konkreettisia.

– Noccelalla suojatut tuotteet ovat saaneet olla rauhassa, toteaa XXL:n operatiivinen johtaja Iiro Oravisjärvi Noccelan tiedotteessa.

Urheiluliikeketju on käyttänyt hälyttimiä tietyissä helposti vietävissä tuotteissa ja näissä hävikki on pudonnut kokeilun myötä minimiin.

– Tyypillisesti ammattivarkaita kiinnostavat tuotteet, joilla on hyvä jälleenmyyntiarvo. Tällaisia ovat sesongin uutuudet ja brändituotteet, Noccelan asiakkuudesta vastaava Toni Stenström kertoo.

”Varkaat nauravat nykyisille hälyttimille”

Yrityksen yksi perustajista Tapani Talvitien mukaan tuotesuoja-alalla ei ole tapahtunut merkittäviä innovaatioita vuosiin.

— Kaikki tiedämme tuotteisiin kiinnitetyt varashälyttimet kaupoissa, mutta varkaat nauravat niille. Olemme tuoneet tuotesuojauksen kauppojen ovilta kaupan sisäpuolelle, hän sanoi helmikuussa Business Finlandin verkkosivuilla julkaistussa jutussa.

Vuonna 2014 perustettu Noccela on kahdella rahoituskierroksella kasvanut jo yli 20 työntekijän yritykseksi tavoitteenaan viedä ratkaisua myös ulkomaille.

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi