9.3.2023 klo 14:03
Uutinen

Tutustu neuvontakumppaneihimme – esittelyssä Yrityskauppakumppani, Essive Oy ja Serenum Oy

Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontapalvelu uudistui vuoden vaihteessa. Palvelun kautta jäsenyrittäjät saavat maakunnan kokeneimmat asiantuntijat nopeasti puhelimen päähän. Tässä jutussa esittelemme kolme yritystä nykyisistä neuvontakumppaneistamme.

 1. Miksi lähditte mukaan neuvontakumppaniksi?
 2. Millaisia ovat tyypillisimmät aiheet, joihin kanssa yrittäjät tarvitsevat apua omalta toimialaltasi?
 3. Näkyykö alalla joitakin trendejä tai erityisesti puhuttavia aiheita?
 4. Miksi koette Yrittäjien jäsenyyden tärkeäksi?

Yrityskauppakumppani (Focuzd Oy)

Yhteyshenkilöt

Arto Halonen

Toimiala ja erityisosaaminen

Yrityskauppakumppanin erityisosaamista ovat yrityskaupat ja yritysjärjestelyt sekä niihin liittyvä talous- ja veroneuvonta.

 1. Haluamme olla apuna ja tukena tilanteissa, joissa yrittäjä joko lähtee toteuttamaan yrityskauppaa tai yritysjärjestelyä. Apua tarvitseva yrittäjä voi tarvita asiantuntijapalvelua tai myös neuvoja projektin johtamiseen, myyntiin tai due diligenceen. Halutessaan yrittäjä saa kokonaispalvelun, jossa johdamme projektin ja teemme suuren osan raskaasta paperityöstä.
 2. Tyypillisesti apua tarvitaan vaativissa yrityskaupoissa. Esimerkiksi (ulkomaisten) pörssiyhtiöiden tai sijoittajien kanssa hyvä lopputulos edellyttää laajaa osaamista, hyvää kommunikointia ja mittavan määrän työtä yksityiskohtien parissa. Pienemmissä yrityskaupoissakin on syytä sopia tarkasti kaikista olennaisista yksityiskohdista, ei vain hinnasta ja mitä siihen kuuluu.
 3. Maailmantilanteen ja talouden epävarmuus vaikuttaa kauppoihin monella tavalla. Näkymät tulevaisuudesta ja yrityksen tuottopotentiaali on tavallistakin vaikeampi arvioida ja arvottaa. Lisäksi moni ostajakandidaatti joutuu keskittymään tavallista enemmän nykyisen liiketoimintansa ylläpitoon ja ongelmien ratkaisuun. Mutta kauppoja tapahtuu ja ratkaisut yritetään hakea tapauskohtaisesti.
 4. Yrittäjissä kohdataan kanssayrittäjiä, löydetään ja vahvistetaan kontakteja, luodaan yhteistyötä ja ratkaistaan yhdessä ongelmia.

Essive Oy

Yhteyshenkilöt

Essi Juvakka

Toimiala ja erityisosaaminen

Essive Oy (Essi Juvakka, viestintävalmentaja, psykologi PsM, psykoterapeutti ET, perheterapeutti) valmentaa yrityksiä ja johtajia, jotka haluavat edistää organisaationsa taitoja, yhteistyön tuloksia ja työviihtyvyyttä. Yrityksen erityisosaamiseen kuuluvat valmennukset ja koulutukset niin työyhteisön kehittämiseen, esihenkilötyöhön, henkilöbrändäykseen, hyvinvointiin ja jaksamiseen, kuin vuorovaikutus, viestintä- ja esiintymistaitoihin liittyen.

 1. Haluamme auttaa yrittäjiä ja yrityksiä voimaan paremmin sekä panostamaan ihmisiin ja heidän jaksamiseensa, sillä ihmiset ovat yrityksen tärkein menestystekijä, jota ei voi koskaan arvostaa liikaa. Lisäksi haluamme nostaa yrityksiä parempaan menestykseen tuomalla oman osaamisensa heidän käyttöönsä. Valmennamme yrittäjiä kehittymään ja löytämään oman osaamisensa ja erityisosaamisensa ja tekemään sen näkyväksi, jotta yritys löydetään paremmin.
 1. Tyypillisimmät haasteet, joita yrittäjät kohtaavat liittyvät usein työhyvinvointiin ja jaksamiseen sekä itsensä johtamiseen. Apua tarvitaan myös hankaliin vuorovaikutustilanteisiin ja ylipäänsä työyhteisötaitoihin. Yritykset tarvitsevat myös neuvoja ja sparrausta osaamisen myymiseen ja erottautumiseen. 
 1. Seuraan huolestuneesti ihmisten jaksamista ja hyvinvointia. Olemme eläneet erittäin lujilla monta hyvin poikkeuksellista ja kuormittavaa vuoden kierrosta. Myös koronatilanne jyllää edelleen ja sen pitkäaikaiskuormitus näkyy ihmisissä selvästi. Tapahtunut 15 vuoden digiloikka on tuonut paljon hyvää, mutta myös surullisia seurauksia. Monen yrittäjän ja työntekijän jaksaminen ja hyvinvointi ovat kovilla, sairauspoissaolojen määrä on huolestuttavassa kasvussa ja uupumusoireet ovat tavallisia. Maailmantilanne ja menneet vuodet ovat muuttaneet valtavasti työn tekemisen malleja. Tämä vaatii uudenlaisia onnistuneen vuorovaikutuksen ja yhteistyön taitoja, joita kaikissa yrityksissä ei vielä ole löydetty. Itsenäinen työ ja itseohjautuvuus eivät saa merkitä yksin jättämistä. Ajanhallinta on myös usein lähes loppumattomassa etätyössä koetuksella, kun Teams-putki on hyvin katkeamaton.
 1. Näen Yrittäjät erittäin tärkeänä yrittäjän tukipilarina, koska Yrittäjät ajavat meidän kaikkien yrittäjien asioita ja tarjoavat kattavia palveluja myös vaikeisiin tilanteisiin. Sellaista yrittäjän esittämää kysymystä ei ole olemassa, josta Yrittäjistä ei voi kysyä vastausta.

Serenum Oy

Yhteyshenkilö

Sarianne Mäkelä

Toimiala ja erityisosaaminen

Serenum Oy on lakipalveluita tarjoava yritys, jonka erityisosaamista ovat kaikki verotukseen liittyvät tapaukset.

 1. Serenum on kasvollinen palveluntarjoaja ja kasvollisia ovat myös Yrittäjien jäsenet: yrityksen takana on aina ihminen. Yrittäjäjärjestö on sen vuoksi meille luonnollinen yhteistyökumppani. Neuvontakumppanuuden kautta toivomme löytävämme niitä ihmisiä, joilla jokin avun tarve on.
 2. Verotuksen laajalla kentällä todellakin riittää mietittäviä kysymyksiä. Meillä tehdään eniten verotukseen liittyvää suunnittelua, eli mietitään etukäteen fiksuimpia toimintatapoja. Miettimisen perusteella sitten vaikka pilkotaan tai yhdistellään yrityksiä, tai siirretään omistuksia jollain tietyllä tavalla ihmiseltä toiselle. Jossain määrin pöydällä on myös töitä, joissa ”tilanne on jo päällä” ja siitä sitten yritetään löytää paras reitti ulos.  
 3. Eduskuntavaalit aiheuttavat aina jännitystä verotuksen suunnalla, kun odotetaan, minkälainen verokani hallitusohjelman hatusta tällä kertaa nousee. Jotain muutoksia verotukseen vaaleista aina aiheutuu, eikä muutoksen sisältöä pysty ennen vaaleja ennakoimaan. Osinkoverotuksen muutokset ovat koko lailla todennäköisiä jokaisten vaalien jäljiltä.
 4. Tärkein syy meille olla jäsenenä on verkostojen luominen ja ylläpito. Toisena tulee vaikuttamisen mahdollisuus, jonka olen saanut erityisesti Suomen Yrittäjien rahoitus- ja verovaliokunnan kautta.