4.5.2017 klo 12:17
Uutinen

Tv-hauskuttaja Janne Kataja on myös vakava vessa-alan yrittäjä

Harva tietää, että Janne Katajan yritys Hihhihhii Oy hoitaa viihdetuotantojen lisäksi myös yritystapahtumia, artistien managerointia ja laskutuspalveluja. Hän on myös osakkaana yrityksessä, joka toimittaa biomajoja ja suihkuja yleisötapahtumiin.

Kaverukset Janne Kataja ja näyttelijä Aku Hirviniemi perustivat Viihdepalveluyhtymä Kataja & Hirviniemen 1997. Vuonna 2001 he perustivat osakeyhtiön, Hihhihhii Oy:n. Nimi tuli heidän olemassaolevan domaininsa mukaan.

– Täytyy myöntää, että joskus on ollut firman nimen vuoksi hieman vaikeuksia, esimerkiksi kun olemme tehneet tilauksia, vaikkapa Alkosta johonkin yritystapahtumaan, Kataja nauratti yleisöään Entertainment Business Arena -yritystapahtumassa Helsingissä torstaina.

Janne Kataja sanoo puoliksi vitsaillen, että he alkoivat yrittäjiksi ahneudesta, kun huomasivat, että ohjelmatoimisto ottaa 15 prosenttia välistä.

Katajan ja Hirviniemen yhtiö hoitaa nykyään kaksikon omien viihdetekemisten ja muiden tuotantojen lisäksi paljon muutakin: yritystapahtumia sekä tv-alan ihmisten laskutus- ja palkkiopalveluja sekä managerointia.

– Haluamme kasvattaa managerointia lähivuosina, tehdä siitä sellaisen palvelun, että myös ostaja on tyytyväinen, Kataja kertoo.

Biomajoja tapahtumiin

Janne Kataja ja Aku Hirviniemi ovat osakkaina myös Biomaja Nordic Oy:ssä, mikä toimittaa pinkkejä vessoja, taukotupia ja suihkutiloja festareille ja muihin tapahtumiin sekä esimerkiksi elokuvatuotantoihin.

– Voin sanoa, että olemme tehneet yhteistyötä esimerkiksi megabändi ACDC:n kanssa: he käyttivät meidän vessojamme, kun olivat esiintymässä Hämeenlinnan festareilla, Kataja naurahtaa.

Television hauskana miehenä tunnettu, jo parikymmentä vuotta yrittäjänä ollut Janne Kataja on ehtinyt nähdä monenlaista nousua ja tapahtumaa urallaan.

Omaksi epäonnistumiseksi hän paljastaa netissä toimineen viihdelehti Zalaman. Se teki positiivisia viihdeuutisia ja eli reilut puoli vuotta. Sivusto sai nopeasti kymmeniätuhansia kävijöitä, mutta ei houkutellut mainostajia ja tulos ei ollut positiivinen.

– Rahaa paloi helsinkiläiskaksion verran, sitten lopetimme, Kataja kertoo.

– Me toimimme monella kentällä ja haluamme ottaa riskejä. Yrittämiseen liittyy se riskinotto, se on merkittävin tahtotila mikä yrittäjäksi aikovalla pitää olla, Janne Kataja kuvailee.

Myös Eppu Normaali Oy paikalla

Entertainment Business Arenassa paikalla olivat myös Eppu Normaalin jäsenet, rumpali Aku Syrjä ja Juha Torvinen.

Syrjä on Eppu Normaali Oy:n toimitusjohtaja ja Torvinen hallituksen jäsen.

– Tämä on hyvä tapahtuma, on hyvä, että suomalaisen viihdebisneksen eri yritykset on saatu koottua yhteen ensimmäistä kertaa, Torvinen kommentoi.

Eppu Normaali Oy ja sen aputoiminimet, muun muassa Akun Tehdas, pyörittävät miljoonaluokan liikevaihtoa ja hoitavat monenlaisia tuotantoja ja vuokraavat äänentoistopalveluita.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi