15.5.2017 klo 13:12
Uutinen

”Työelämätaidot ovat perusta kaikkeen työhön” – Huippuseminaarissa puhuttiin muuttuvasta työelämästä ajan hengessä

Helsingin Yrittäjien Digiopisto- ja XL-Knowhow –hankkeiden yhteinen Huippuseminaari aloitti vilkkaan Yritystä Stadiin! –aamupäivän 10.5.2017. Digitalisoituva työ ja hyvinvointi muuttuvassa maailmassa –teema keräsi paikalle yli 80 yrittäjää ja kokenutta työelämän asiantuntijaa keskiviikkona Hotelli Presidenttiin.

Huippuseminaarin avauspuheenvuorossa Helsingin Yrittäjien hankkeiden asiantuntijat Susanna Ypyä, Marja Kaijala ja Ritva Rajander-Juusti kertoivat hankkeiden kuulumisia. Vuonna 2015 käynnistetyissä hankkeissa on ehditty pitää useita tilaisuuksia ja workshopeja, joissa yrittäjille on tarjottu konkreettista tietoa ja tukea digiaskeleen ottamiseen, hyvinvointiin, rekrytointiin ja työllistymismahdollisuuksiin.

– On myös huolehdittava yrityksen tärkeimmästä voimavarasta eli yrittäjästä itsestään, Digiopisto-hankkeen asiantuntija Susanna Ypyä muistutti.

Ikäjohtamisella tuloksia – Yli 50-vuotias kannattaa palkata

Aamun seminaarin pääpuhuja, strategisen hyvinvoinnin asiantuntija Ossi Aura vauhditti aamun kulkua ajankohtaisella esityksellään oman työn johtamisesta ja työelämän kokeneiden osaajien palkkaamisesta. Aura totesi, että työelämätaidoilla on paljon merkitystä, sillä ne ovat perusta kaikkeen työhön. Myös XL-osaajan eli pitkän linjan työelämäkonkarin palkkaamisen puolesta hän liputti vahvasti.

– Yli 50-vuotiaisiin työntekijöihin kannattaa satsata, sillä he ovat tutkimuksen mukaan tuottavampia kuin nuoremmat. Työhön sitoutuminen nousee iän myötä, Aura tiivisti sanomansa.

Paneelissa haastettiin näkemyksiä työelämästä

Juontaja, yrittäjä Ronja Salmi käynnisti lopuksi teemaan liittyvän kiinnostavan paneelikeskustelun, jossa seitsemän asiantuntijaa haastoivat toistensa näkemyksiä. Panelisteina mukana olivat Pekka Nurmela (yrittäjä, Positive Productions Oy), Krista Pahkin (johtaja, PK-sektori ja kasvu, Työterveyslaitos), Pirjo Nikkilä (johtava asiantuntija, työelämän taitekohdat, Sitra), Jukka Hakola (XL-osaaja), Ville Kankare (Lead Cloud Consultant, Elisa Oyj), Maija Hansen (asiantuntija, Suomen Mielenterveysseura) ja Anja Kadziolka (kouluttaja, perustaja, Bisneskoulu). Paneelissa keskiöön nousivat muun muassa muuttuva maailma ja kaiken digitalisoiminen, virheistä oppiminen ja haasteet, työstä palautuminen, sisällöntuotanto verkossa sekä työntekijöiden ja työpaikkojen kohtaanto.

– Tulevaisuudessa kaikki ihmisen tekemä työ on asiantuntijatyötä. Keskeisimmät taidot ovat itsetuntemus- ja tietoisuustaidot, Sitran johtava asiantuntija Pirjo Nikkilä summasi yhteen paneelia.

Aamupäivän aikana kuultiin myös puheenvuoroja KEHAlta ja Elisalta. Hankejohtaja Mikko Rantahalme ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus KEHAsta esitteli maailman mittakaavassa ainutlaatuista digitaalisen rekrytoinnin kohtauspaikkaa, Työmarkkinatoria. Elisan Partner Manager Nora Airas ja konsultti Ville Kankare keskustelivat työnteon uusista muodoista modernin yrityskulttuurin, etätyön ja pilvipalvelujen mahdollistamana. Osallistujat pääsivät myös ohjelman puoli välissä verkostoitumaan kahvikupposen äärellä.

– Digitalisaation keskellä tarve kohtaamiseen säilyy, Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala totesi Huippuseminaarin lopuksi ja samalla kiitti osallistujia hienosta aamupäivästä.

>> Katso kuvat aamun hankeseminaarista

Kuvat: Jaana Tihtonen