17.1.2017 klo 13:38
Uutinen

Työkaluja yritysten kehittämiseen

Etelä-Savon Yrittäjät hyppäsi vuodenvaihteessa uuteen kelkkaan. Yritysten kehittämisen avuksi meillä on käynnissä kaksi isoa hanketta.

Hyppää kyytiin! on kaksivuotinen hanke, jonka tavoitteena on auttaa eteläsavolaisia pk-yrityksiä uudistumaan ja kehittämään liiketoimintaa huomioiden kaikessa tekemisessä digitalisaation tuomat mahdollisuudet. Keväällä 2016 toteutettu Digitaloudesta kasvua -tutkimus osoittaa kiistattomasti, että digitalisaatio on palvelualoilla yhä ratkaisevampi menestyksen tekijä. Digitalisaation merkitys näkyy käänteisesti myös taantuvissa palveluyrityksissä: niissä digitalisaatioon ei ole panostettu. Palveluyritysten voimakkaimmista kasvajista 96 prosenttia hyödyntää digitalisaatiota. Digitalisaatiosta hyötyvät kaikki yritykset toimialaan katsomatta. Hyppää kyytiin! hanke starttaa huhtikuussa kaikille avoimella valmennustilaisuudella, jonka jälkeen työskentely jatkuu pienryhmissä työpajoissa. Työpajoissa toiminta on mahdollisimman konkreettista ja käytännönläheistä, jotta yritys saa työkalut saman tien käyttöönsä. Työpajat jakaantuvat neljään teemaan, joista yritys valitsee itselleen sopivimman: Toiminnan tehostaminen (LEAN), taloushallinto, myynti ja markkinointi ja kasvu ja uudet markkinat. Kustannukset yritykselle ovat koko hankkeen osalta 50 euroa, joten nyt olisi työkaluja tarjolla edullisesti ja helposti. Ilmoittautumisia otetaan vastaan.

Yrittämisen uusi aika- hankkeessa yrittäjäiältään nuorille yrittäjille tarjotaan systemaattista valmennusta kasvuyrittäjyyteen, vertaistukea sekä mentorointia vuoden ajan. Hankkeen tavoitteena on rakentaa toiminnallinen oppipolku tuoreille yrittäjille, jossa kanssakulkijoina toimivat kokeneemmat yrittäjät ja valmentajat. Valmentajayrittäjät toimivat uusien yrittäjien mentoreina jakaen omia kokemuksiaan ja käytännön esimerkkejä hankkeen aikana järjestettävien valmennuspäivien aikana. Ensimmäiset valmennuspäivät ovat huhtikuussa. Hanke on täysin maksuton.

Tartu rohkeasti tilaisuuteen ja ota hyöty irti hankkeista.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

Heidi Lampinen
Etelä-Savon Yrittäjät
P. 050-304 2545
<a href="http:%20%20 ’); // –> ” target=”_blank”> heidi.lampinen@yrittajat.fi