17.10.2017 klo 11:01
Uutinen

Työterveyshuollon hankkiminen on nyt helpompaa – Katso lista palveluntarjoajista

Yrittäjät kokeilee uutta tapaa työterveyspalveluiden hankkimiseen. Uudenmaan Yrittäjät on solminut sopimuksen kahdeksan työterveyspalveluja tarjoavan yrityksen kanssa.

Yrittäjät voivat halutessaan hakeutua työterveyshuollon asiakkaaksi puitesopimuksen kautta ilman erillisiä sopimusneuvotteluja.

– Yhteishankinnalla varmistetaan, että palvelut ovat helposti saavutettavia, laadukkaita, kohtuuhintaisia ja vastaavat jäsenyrittäjiemme tarpeita, Uudenmaan Yrittäjien järjestöpäällikkö Petri Ovaska perustelee.

Järjestä työterveyshuolto yksinkertaisemmin

Puitesopimus helpottaa sekä yksittäistä yrittäjää että työterveysyritystä. Yhteisesti hankitut työterveyshuoltopalvelut vähentävät yritysten hallinnollista taakkaa ja helpottavat palveluiden järjestämistä.

Uudistus tuo helpotusta erityisesti yksinyrittäjille. Uudistuksella pyritäänkin kannustamaan yksinyrittäjiä hoitamaan työterveyshuoltonsa palvelut ajan tasalle.

Yrittäjäjärjestön jäsen voi solmia puitesopimuksella ennaltaehkäisevän eli lakisääteisen työterveyshuollon ja halutessaan yrittäjä voi lisätä puitesopimukseen ennaltaehkäisevän (lakisääteisen) työterveyshuollon lisäksi sairaanhoidon.

Ennaltaehkäisevä työterveyshuolto sisältää muun muassa työpaikkaselvityksen, kirjallisen työterveyshuollon toimintasuunnitelman, tietojen antamisen, neuvonnan ja ohjauksen, terveystarkastukset sekä työyhteisön toimivuuden edistämisen. Lisäksi sopimus sisältää sairauspoissaolojen seurannan ja tapaturmien torjunnan yhteistyössä yrittäjän kanssa.

Halutessaan yrittäjä voi lisätä puitesopimukseen ennaltaehkäisevän työterveyshuollon lisäksi sairaanhoidon, joka sisältää työterveyslääkärin, työterveyshoitajan, työfysioterapeutin tai muun työterveyshuollon ammattilaisen antaman hoidon laboratorio -ja kuvantamistutkimuksineen. Ja halutessaan erikoislääkärikonsultaatiot, kun hoitovastuu on työterveyslääkärillä.

Lisäksi jäsenyrittäjä voi itse sopia työterveyshuollon muista palveluista, joita Kela ei korvaa työterveyshuollon kustannuksina. Tällaisia ovat esimerkiksi työfysioterapeutin hieronta.

Kilpailutetut palveluntarjoajat

Itä-Uudellamaalla sopimuskumppaneina ovat Loviisan Lääkäriasema Ergo ja Porvoon Lääkärikeskus.

Keski-Uudellamaalla sopimuskumppanit ovat Lääkärikeskus Aava, Attendo ja Diagnos Terveyspalvelut.

Länsi-Uudellamaalla sopimuskumppaneina ovat Folkhälsan, Lääkäriasema Mediriina ja Mehiläinen.

Puitesopimuksen kilpailutus toteutettiin yhteistyössä Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman TyhyverkostoX / TTT-Palvelut -hankkeen kanssa, jonka päätoteuttaja on Työterveyslaitos.

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi