19.5.2017 klo 09:19
Uutinen

Tyrväällä toteutetaan yrittäjyysopetusta taitavimmin. Yrittäjyyskisan voitto Jyväskylään ja Jämsään

Vuoden parhaana yrittäjyysopetuskokeiluna palkittiin Sasky-koulutuskuntayhtymä Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen toteuttamana Yrittäjyyskasvatusta, oman elämän hallintaa, yhteisöllisyyttä ja menestystä -malli.

Tyrväällä opiskelijat tekevät oikeita asiakasprojekteja tiimeissä, ja heidät perehdytetään heti opintojensa alussa tiimioppimisen menetelmään.

Tärkein tavoite on, että opiskelijoiden elämänhallinnan taidot ja vuorovaikutustaidot parantuvat. Erilaisuuden hyväksyminen ja sen seurauksena luottamuksen lisääntyminen opiskelijoiden välillä on keskeistä oppilaitoksen toteuttamassa yrittäjyyskasvatuksessa.

Vuoden 2017 kilpailun teemana oli yhdessä, Suomi100-juhlavuoden hengessä. Tavoitteena on rohkaista toteuttamaan yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä toimintaa tukevia projekteja yhdessä opiskelijoiden, yrittäjien ja muiden verkostojen kanssa. Kilpailun järjesti Suomen Yrittäjät yhteistyössä Taitaja-kisan ja opiskelijajärjestöjen kanssa.

Tutustu voittajamalliin tästä: https://www.yrittajat.fi/blogit/vierailijalta/yrittajyyskasvatusta-oman-…

Yrittäjyyskisan voitto Jyväskylään ja Jämsään

Taitaja2017:ssa kilpaillaan myös yrittäjyyslajissa. Kisassa mittaa otti yrittäjyysideoissa ja -taidoissa kahdeksan kolmen hengen joukkuetta. Tänä vuonna tehtävänä oli kehittää palveluliiketoimintaideoita erityisesti aasialaisille matkailijoiden kohderyhmälle. Voiton veivät Serena Kirvesmäki, Jeremia Linjama ja Atte Permikangas Jyväskylän ja Jämsän ammattiopistosta.

Lisätietoja:

johtaja Veli-Matti Lamppu, p. 050 344 2554, Suomen Yrittäjät, veli-matti.lamppu@yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, yli 105 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä puolet on yksinyrittäjiä ja puolet työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät noin 650 000 henkilöä. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu lähes 400 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 64 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.