Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

16.1.2017 klo 11:34
Uutinen

”Uhka vaanii pk-yrityksiä” – Uusi sertifikaatti ilmaisee pk-yrityksen tietoturvan

Digitalisoituvassa maailmassa pk-yrityksille suunnattu edullinen tietoturvasertifikaatti voisi hyödyttää myös vientiä, arvioidaan Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on kehittänyt verkkoturvallisuussertifikaatin, jolla pk-yritykset voivat osoittaa tietoturvatasonsa.

Sertifikaatti on pilotoinut parissa kymmenessä yrityksessä.

– Uhka vaanii usein juuri pk-yritysten tietoturvaa. Kehitimme kustannustehokkaan ja helposti hyödynnettävän kyberturvallisuussertifikaatin, joka nostaa yrityksen tietoturvan riittävälle tasolle, kertoo tiedotteessa lehtori Mika Karjalainen Jyväskylän AMK:n IT-instituutista.

– Suomessa on kymmeniä tuhansia pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka eivät voi ottaa käyttöönsä suurten yritysten suosimia ISO-sertifikaatteja, koska kustannukset olisivat liian suuret, Karjalainen taustoittaa.

Yritys: Sertifikaatti vahvisti tekemämme asiat oikeiksi

Digitalisoituvassa yhteiskunnassa tietoturvasertifikaatti voisi hyödyttää myös vientiä.

– Sertifikaatista on tarkoitus kehittää kansainvälisesti vertailukelpoinen, jolloin se voi toimia myös kaupankäynnin edistäjänä, tiivistää Karjalainen.

Yksi pilottiyrityksistä on tietojen säilytykseen ja suojaamiseen erikoistunut Protacon Solutions Oy.

– Sertifikaatti vahvisti sen, että olemme tehneet pitkäjänteisesti oikeita asioita. Sertifikaatin vaatimat asiat olivat meillä kunnossa. Yhtiömme käsittelee suuria määriä asiakasdataa, ja siksi tietoturva-asiat ovat meilläkin palvelun kehittämisen ytimessä, kertoo ICT Service Manager Lauri Laukkarinen Protaconilta.

Protacon Solutions on keskisuuri yritys, jolla on 80 työntekijän henkilöstö ja 6,3 miljoonan euron liikevaihto vuoden 2015 tietojen mukaan.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi