Kuva: Getty Images
29.11.2022 klo 12:38
Uutinen

Ukraina tarvitsee kiireellisesti energia-apua – Näin suomalaiset yritykset voivat auttaa

Venäjä on moukaroinut Ukrainan infrastruktuuria, ja Ukraina onkin pyytänyt EU-mailta varaosa-apua sähkölaitosten korjaamiseen. Myös suomalaisyritykset voivat auttaa.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) vieraili maanantaina Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa. Maa kaipaa nyt apua infrastruktuurinsa korjaamiseen.

– Suomi on jo antanut EU:n pelastuspalvelukoordinaation kautta generaattoreita. Nyt selvitellään parhaillaan, onko tuhoutuneisiin sähkölaitoksiin sellaisia osia Suomessa, mitä täällä voidaan käyttää ja hyödyntää, Haavisto sanoi Ylelle maanantaina.

Haavisto jatkoi Ylelle, että haastetta aiheuttavat Suomen ja Ukrainan sähköjärjestelmien erot. Tilapäiskäyttöön tarkoitettuja generaattoreita ja tilapäistä majoitusta voidaan kuitenkin lahjoittaa.

Näin Suomesta voi auttaa

Myös suomalaiset yritykset voivat auttaa Ukrainaa. Tällä hetkellä kaikenlainen energia-alan apu on kiireellistä ja tarpeellista.

Kiireellisen energia-avun lähettämistä koordinoi Suomessa työ- ja elinkeinoministeriö. Halukas lahjoittaja voi olla yhteydessä työ- ja elinkeinoministeriössä Jaana Avolahteen sähköpostitse tai puhelimitse (jaana.avolahti(at)gov.fi / p. 029 506 4836).

Työjaelinkeinoministeriö lähettää lahjoittajalle virallisen lomakkeen lahjoituksen yksilöintitietoja varten. Lahjoittaja täyttää lomakkeen ja palauttaa sen osoitteeseen jaana.avolahti(at)gov.fi. Tämän jälkeen Huoltovarmuuskeskus on yhteydessä lahjoittajaan ja sopii yksityiskohdat lahjoituksen lähettämiseen liittyen sekä hoitaa logistiikan.

Muu apu ja lahjoitukset Ukrainaan kulkevat edelleen sisäministeriön kautta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus