24.2.2021 klo 13:57
Uutinen

Ulosottolaitos muistuttaa: Tarkista tilinumero, maksut vaarassa ohjautua väärälle tilille

Ulosottolaitoksen mukaan maksuja tulee huomattavan paljon vanhalle tilille, joka ei ole enää käytössä maaliskuun alusta alkaen.

Valtionhallinnon sopimus Osuuspankin kanssa päättyi marraskuun lopussa. Kyseinen muutos vaikutti muun muassa verojen maksamiseen. Ulosottolaitos muistuttaa omalta osaltaan maksuliikenteen muutoksesta.

– Maaliskuun vaihteen jälkeen maksut eivät enää tule perille Ulosottovirastoon, vaan palaavat takaisin maksajalle, mikä voi aiheuttaa hämminkiä, maksuliikepäällikkö Elli Ahonen sanoo.

Ahosen mukaan maksuja tulee edelleen vanhalle tilille. Ulosottolaitoksen tilien muutos koskettaa niitä yrittäjiä, jotka ovat joko itse ulosottovelallisena, joiden yritys on ulosottovelallinen tai joiden henkilökunnan tai asiakkaiden palkoista otetaan maksukielloilla ulosottopidätyksiä.

Ahosen mukaan piakkoin suljettavan maksukieltotilin käyttäjissä on melko paljon pienyrittäjiä. Uuden tilinumeron voi tarkistaa laitoksen verkkosivuilta.

Maksukieltojen tilin muutos koskettaa palkkojen ulosottopidätyksiä.

– Myös Osuuspankissa oleva virkavaraintilimme suljetaan pian, kevään aikana. Sinne menevät velallisten maksut. Senkin osalta oikea tili on Danske Bankissa, joten olisi hyvä, että jokainen ulosottoon jotakin maksava tarkistaisi oikean tilinumeron, Ahonen jatkaa.

Valtio kilpailuttaa maksuliikennepankit säännöllisin väliajoin.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi