29.4.2024 klo 11:31
Uutinen

Unelma yrittäjyydestä toteutui keskellä vauvavuosia ja yrittäjäyhteisön tuella

Elämässäni yrittäjyys on ollut aina läsnä, alkuun lapsuudenkodin yhteisenä haaveena.

Kun olin pieni, haaveilimme usein koko perheen kesken oman yrityksen perustamisesta. Isäni tuon haaveen lopulta toteuttikin, tosin vasta eläkkeelle jäätyään. Kasvoin itsekin yrittäjyyteen pikkuhiljaa, ensimmäisen käytännön kosketuksen yrittäjyyteen sain opiskeluaikana Turun ammattikorkeakoulun BisnesAkatemiassa. Ammattikorkeassa pyöritimme lifestyle-messuja järjestävää osuuskuntayritystä. Meillä oli erittäin hyvä porukka ja runsaasti tyytyväisiä messukävijöitä ja yhteistyökumppaneita. Tuolloin innostuin yrittäjyyden lisäksi myös tapahtumatuotannosta. Myöhemmin jatko-opiskelujen ohessa seurannut palkkatyö vahvisti yrittäjyyshaaveitani entisestään.

Työntekijänä olen aina ollut hyvin yrittäjähenkinen. Kun opintojen jälkeen työskentelin perhe- ja kasvuyritysten tilintarkastus- ja veroasioiden parissa, niin oivalsin, että todellisuudessa halusin sisimmässäni itsekin olla yrittäjä. Oman yrityksen perustaminen sai kuitenkin odottaa vielä yli kymmenen vuotta.

Suurin hidaste matkalla omaan yrittäjyyteen oli uskalluksen puute. Pohdin pitkään, pitäisikö olla kumppaneita mukana, onko osaamiseni riittävällä tasolla ja onko toimiala ylipäätään oikea. Kun ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen sain lopulta hengähtää hetken, niin samalla luottamukseni omiin kykyihini kasvoi. Kyllä, minusta on yrittäjäksi, ja haluan yrittäjäksi heti.

Toimialaksi itselleni varmistui palkkatyöuralta tuttu tapahtumatuotanto, ja Soma Events Oy näki päivänvalon maaliskuussa 2023. Tapahtumien parissa työskentely on itselleni mieluisaa puuhaa. Suomessa on eletty jo monta vuotta haastavia aikoja. Tapahtumat ovat hyvä keino tuoda iloa ihmisten elämään, luoda uskoa tulevaan, motivoida henkilöstöä, hankkia uusia asiakkaita ja palkita nykyisiä. Ison kiitoksen yrityksen alkutaipaleen tasoittamisesta annan Espoon Yrittäjille. Heti kun sain firman y-tunnuksen pystyyn, niin liityin myös Espoon Yrittäjiin.

Työn ja perheen välisen tasapainon löytäminen voi olla kenelle tahansa haastavaa, mutta Yrittäjien ja Nuorten Yrittäjien tuki ja verkostot ovat antaneet itselleni ihan valtavasti apua. Kannustan erityisesti nuoria yrittäjiä liittymään mukaan paikallisen yrittäjäjärjestön toimintaan. Yrittäjät tarjoaa tapahtumia, verkostoja, myynnin tukea ja merkityksellisen yhteisön, mitä ei oikeastaan muualta saa.


Sini Toivonen on Espoon Yrittäjien hallituksen varapuheenjohtaja

Alkuperäinen juttu on julkaistu osana Suomen Yrittäjien mainosta ja voit tutustua siihen täältä >