29.1.2021 klo 13:10
Uutinen

Uuden sairaalan rakentaminen nopeasti liikkeelle: Kuokka iskee routaiseen maahan

Ahveniston sairaalan rakentaminen käynnistyy helmikuussa. Toteutusvaiheen sopimus allekirjoitettiin perjantaina 29.1. Sairaalan toteuttaa liittouma, jossa ovat mukana Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Skanska, Sweco ja Integrated Työyhteenliittymä.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri teki päätöksen Ahveniston sairaalan toteutuksesta joulukuussa ja sopimus rakentamisesta allekirjoitettiin tammikuun viimeisenä perjantaina. Tekeminen käynnistyy lähes saman tein; toteutusvaihe nytkähtää liikkeelle jo ennen hiihtolomia. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 356 miljoonaa euroa.

̶ Hämeenlinnaan rakennettava uusi keskussairaala tulee olemaan merkittävä Kanta-Hämeen alueen asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin keskus. Olen erittäin iloinen, että päätös sairaalan toteutuksesta on nyt tehty, toteaa Swecon maajohtaja Markku Varis.

̶ On hienoa, että pitkän ja vaikeankin kehittämisvaiheen jälkeen meillä on hyvä suunnitelma uudesta sairaalasta ja pääsemme vihdoin rakentamaan. Kanta-Hämeen väestölle hanke varmistaa maakunnan erikoissairaanhoidon ja päivystyksen palveluita pitkälle tulevaisuuteen, sanoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Seppo Ranta.

Ahveniston sairaala rakentuu Hämeenlinnan uudeksi keskussairaalaksi. Se tulee toimimaan hämäläisen erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon sekä yliopistosairaaloiden ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyön mahdollistajana. Allianssi on asettanut kunnianhimoiseksi tavoitteekseen rakentaa maailman inhimillisin sairaala. Kokonaisuuden arvioidaan olevan käyttövalmis syksyllä 2026.

Muita kiinnostavia aiheita