13.9.2019 klo 14:27
Uutinen

Uudenmaan Yrittäjät haastaa nuoret tekemään lyhyitä videoita Y-tube -videokilpailussa

Uudenmaan Yrittäjät avaa uuden Y-tube -videokilpailun peruskouluikäisille nuorille


Katso video >>

Uudenmaan Yrittäjät kutsuu nuoria tekemään ryhmätyötä ja näyttämään tuoretta viestintäosaamista tänä vuonna teemalla ”Kestäviä juttuja”.

Y-tube -kilpailulla Uudenmaan Yrittäjät kannustaa lapsia ja nuoria kehittämään yrittäjyystaitojaan. Viestintä ja markkinointi kuuluvat kiinteästi yritystoimintaan ja kaikkeen työntekoon.

– Videon tekeminen vaatii taitoa koota työryhmä, ryhmätyötaitoja, käsikirjoittamista ja teknistä osaamista. Tekemisen aikana tulee testatuksi niin luovuus, sinnikkyys, kunnianhimo kuin ongelmanratkaisutaidotkin, Y-tube -työryhmän puheenjohtaja Sari Husa sanoo.

– Kilpailussa on olennaista esittää asia houkuttelevasti ja purevasti, kilpailun yhteyshenkilö Sanna Sassi Uudenmaan Yrittäjistä sanoo.

Y-tube -videokilpailu on mahdollisuus myös opettajille ja koululuokille. Videon tekemisen voi linkittää eri oppiaineisiin ja yrittäjyyskasvatukseen. Palkintosummasta saa pientä pesämunaa vaikkapa luokkaretkikassaan.

Kilpailun teema vuonna 2019 on ”Kestäviä juttuja”

Kestävä kehitys on tätä päivää, jotta ympäristömme on elinkelpoinen tulevaisuudessa. Kestävä kehitys on mahdollisuus nuorille ja mahdollisuus yrityksille. Uudenmaan Yrittäjät kysyy lapsilta ja nuorilta, mikä on sinun kestävän kehityksen juttusi.

Kilpailuaikaa on marraskuun alkuun saakka

Kilpailu on suunnattu ylä- ja alakoululaisten ryhmille. Ryhmät voivat olla koululuokkia tai vapaamuotoisia kaveriporukoita tai harrastusryhmiä. Sarja määrittyy ryhmän vanhimman jäsenen kouluasteen mukaan. Videon tekotapa ja tyyli on hyvin vapaa. Ryhmillä tulee olla erikseen täysi-ikäinen vastuuhenkilö, joka voi olla esimerkiksi opettaja tai kilpailijan huoltaja. Kilpailuaikaa on 3.11.2019 saakka.

Tarkat kilpailuohjeet löydät täältä >>

Parhaat videot palkitaan

Tuomaristo valitsee ylä- ja alakoululaisten sarjoista viisi (5) parasta kilpailuun osallistunutta videota. Nämä pyydetään toimittamaan Uudenmaan Yrittäjille erikseen ja julkaistaan Uudenmaan Yrittäjien kanavilla. Tuomariston kriteerit parhaille videoille ovat videon kiinnostavuus, sanoman selkeys, videon kaupallinen/myyvä kulma, tekninen toteutus sekä yleinen ohjeidenmukaisuus.

Palkintosummat

Paras video, yläkoulut: 700 euroa

Paras video, alakoulut: 500 euroa

Ensimmäinen palkitseminen järjestetään Uudenmaan Yrittäjien syyskokouksessa 27.11.2019.

Lisätietoja:

Uudenmaan Yrittäjät, Sanna Sassi, sanna.sassi@yrittajat.fi , 050 911 8049