6.5.2024 klo 15:42
Uutinen

Uudenmaan Yrittäjät ja Yrityskummit tiivistävät yhteistyötään: kohti proaktiivempaa tulevaisuutta

Uudenmaan Yrittäjät on ottanut askeleen kohti entistä tiiviimpää ja proaktiivisempaa yhteistyötä Yrityskummien kanssa. Tämä kumppanuus tähtää alueen yritysten tukemiseen tarjoamalla asiantuntevaa neuvontaa ja käytännön apua liiketoiminnan eri vaiheissa. Yrityskummit ovat kokeneita liiketoiminnan ammattilaisia, jotka antavat aikaansa ja osaamistaan vapaaehtoisesti, auttaen näin pieniä ja keskisuuria yrityksiä kasvamaan ja kehittymään.

– On hienoa, että toimialueellamme on aktiivinen yrityskummien verkosto. Yrityskummit täydentävät omalta osaltaan niin kehittämisyhtiöiden, kuntien kuin muidenkin toimijoiden neuvontaverkostoa. Erityisesti kummien kanssa voi sparrailla uusia ideoita ja saada keskustelukumppanin yrittäjän, välillä yksinäisenkin arjen tueksi. Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska sanoo.

Mitä Yrityskummit tekevät?

Yrityskummien rooli on ennen kaikkea toimia sparrauskumppaneina ja neuvonantajina. Heidän tuellaan yritykset voivat saada uusia näkökulmia esimerkiksi strategian kehittämiseen, markkinointiin ja talouden hallintaan. Kummien panos on usein ratkaiseva erityisesti haastavissa tilanteissa, kuten liiketoiminnan laajentuessa tai markkinoiden muuttuessa.

Uudenmaan aluekummit kehottavat aktiiviseen pallotteluun aikaisessa vaiheessa

Uudenmaan alueella toiminta saa uutta voimaa kolmesta dynaamisesta aluekummista.

Itä-Uudenmaan aluekummi Nina Laine-Haaja toivoo yrittäjiltä rohkeaa lähestymistapaa.

– Kannattaa olla yhteydessä ajoissa ja pienissäkin asioissa, jos kaipaa apua ja palloseinää, Laine-Haaja sanoo.

Keski-Uudenmaan aluekummi Hilkka Peltoharju kertoo, että Yrityskummitoiminta on Keski-Uudellamaalla vilkasta.

Peltoharju muistuttaa yrittäjiä, että Yrityskummit ovat vapaaehtoisia sparraajia. Kiireen keskellä yrittäjä itse päättää ajasta, jonka se kehittämistoimiin käyttää.

– Aktiivisuus on lopulta yrittäjän vastuulla.

Molemmat toivovat, että kokeneet yrittäjät harkitsisivat myös lähtöä mukaan Yrityskummiksi. Uusia Yrityskummeja mahtuu toimintaan mukaan.

Yrittäjät voivat hakea Yrityskummia verkossa

Voit hakea itsellesi yrityskummia täyttämällä hakemuksen.

Aluekummit ovat Yrityskummien alueellisia yhdyshenkilöitä. Mikäli haluat keskustella Yrityskummien toiminnasta ennen hakemuksen lähettämistä, ota yhteyttä oman alueesi aluekummiin.

Uudenmaan aluekummit

Keski-Uusimaa: Hilkka Peltoharju 050 490 2543
Länsi-Uusimaa: Vesa Sorasahi 040 848 7875
Itä-Uusimaa: Nina Laine-Haaja  050 389 0409

Lisätietoa Yrityskummiksi ryhtymisestä löydät täältä >>