28.3.2023 klo 14:25
Uutinen

Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtajisto: Osinkoverotuksen kiristykset ovat myrkkyä taloudelle

Suomi tarvitsee kipeästi kilpailukykyä, kasvua ja yrittäjyyttä talouden tervehdyttämiseen.

Sdp on kuitenkin esittänyt vaaliohjelmassaan yrittäjien verotukseen 350–600 miljoonan euron kiristyksiä.

Listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämisellä olisi erittäin vakavia seurauksia taloudelle, Suomen Yrittäjien Kantar Public:lla 5.-20.3. teettämä Yrittäjägallup osoittaa.

Osinkoverotuksen kiristäminen johtaisi osakeyhtiöissä osinkojen vähentämiseen, kasvuhalukkuuden hiipumiseen, investointien vähentämiseen, yritysten lopettamisiin ja omistajavaihdosten vaikeutumiseen. Mitä suurempi on yritys, sitä laajempia olisivat osinkoverotuksen kiristämisen vaikutukset. Vaikutukset olisivat vähäisimpiä yksinyrittäjillä.

Osinkoverotus koskee osakeyhtiöitä. Yrittäjägallupissa osakeyhtiön edustajista 39 prosenttia vastaa, että ne maksaisivat vähemmän osinkoja, jos osinkovero kiristyisi. 34 prosenttia kertoo, että osakeyhtiön kasvuhalukkuus vähenisi. Yli kymmenen työllistävistä yrityksistä 44 prosenttia kertoisi osinkoverotuksen kiristyksen vähentävän kasvuhaluja, 42 prosenttia maksaisi vähemmän osinkoja.

On käsittämätöntä, että teollisuuden ja työllistävien yritysten asemaa vaikeutettaisiin tilanteessa, jossa halutaan nostaa työllisyyttä, kannustaa kasvua ja pitää huolta hyvinvointiyhteiskunnasta. On selvää, että osinkoveron kiristämisellä on negatiivisia taloudellisia vaikutuksia ja se jarruttaa taloudellista kasvua.

Uudenmaan Yrittäjät

Mikko Ahtiainen, puheenjohtaja

Patrik Björkman, varapuheenjohtaja

Janne Laitinen, varapuheenjohtaja

Anne Rantalainen, varapuheenjohtaja

10.1.24: Mielipidekirjoitus on julkaistu Itäväylässä, Kirkkonummen Sanomissa, Loviisan Sanomissa ja Uusimaassa