2.5.2018 klo 17:50
Uutinen

Uudet tilastot julki: Paketti- ja kuorma-autojen myynti jatkuu vahvana

Romutuspalkkio on piristänyt erityisesti pienikokoisten autojen kauppaa.

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan huhtikuussa rekisteröitiin 11 044 uutta henkilöautoa, mikä on 17,5 prosenttia viime vuotta enemmän. Tammi–huhtikuussa henkilöautojen ensirekisteröintien määrä oli 6,9 prosenttia viime vuoden alkua suurempi.

Myös pakettiautojen myynti jatkuu vahvana. Niitä rekisteröitiin huhtikuussa 1 440, joka on 11 prosenttia viime huhtikuuta enemmän. Uusien pakettiautojen rekisteröinnit olivat tammi-huhtikuussa 2,9 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suuremmat.

Huhtikuu oli menestyksekäs myös kuorma-autojen ensirekisteröinneissä. 330 uutta kuorma-autoa on 20 prosenttia viime vuoden huhtikuuta enemmän.

Vuoden ensimmäisen neljän kuukauden aikana kuorma-autoja rekisteröitiin 10 prosenttia viime vuotta enemmän. Pienten, alle 6 tonnin kuorma-autojen ensirekisteröintien kasvu on jatkunut koko alkuvuoden ajan, sen sijaan suuria yli 16 tonnin kuorma-autoja on ensirekisteröity 2,2 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Vuoden alussa käynnistynyt romutuspalkkio on lisännyt selvästi uuden auton kauppaa ja kierrätykseen palautuneiden elinkaarensa päässä olevien autojen määrää. Romutuspalkkiolla on tehty huhtikuun loppuun mennessä hieman yli 4 000 uuden auton tilausta ja palkkioon varatuista määrärahoista on käytetty noin 53 prosenttia. Romutuspalkkiolla hankituista autoista noin kaksi kolmasosaa on jo ensirekisteröity.

Romutuspalkkiolla hankituista autoista noin 70 prosenttia on kooltaan pienikokoisia ns. B-segmentin autoja.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Istockphoto