Vuolla CLT-rakentamisen ammattilainen
13.3.2024 klo 16:11
Uutinen

Uusi Keski-Suomalainen rakennusalan yritys haastaa perinteisen hirsirakentamisen

Vuolla Oy on rakennusalan rohkea tulokas, joka ennustaa CLT:n syrjäyttävän hirsirakentamisen, ainakin osittain. Vuolla Oy keskittyy CLT -rakennusten suunnitteluun ja rakentamispalveluiden keskittämiseen. Yhtiö ennustaa, että CLT (cross laminated timber) tulee syrjäyttämään hirsirakentamista tulevien vuosikymmenten aikana.

Sisustussuunnittelija ja Keski-Suomen Vuoden yksinyrittäjäksi vuonna 2023 valittu Maru Hautala ja pitkän linjan puurakentamisen asiantuntija ja yrittäjä Veikko Kristo sekä Jarmo Juusela ovat yhdistäneet osaamisensa ja perustaneet uuden puurakentamiseen keskittyvän rakennusalan yrityksen Vuolla Oy:n. Yrittäjien osaaminen täydentää toisiaan ja yhdistävänä tekijänä on halu parantaa rakentamisen laatuvaatimuksia.
Vuolla Oy keskittyy CLT -rakennusten suunnitteluun ja rakentamispalveluiden keskittämiseen. Visiona on olla Suomen laadukkain ja tunnetuin CLT-kohteita rakentava yritys. 

-Kuluttajien vaatimustaso asuntojen suhteen on noussut ja kukaan ei halua maksaa uudiskohteista, joissa rakentamisen materiaalit ja viimeistely eivät vastaa kalliita neliöhintoja. Olemme kyllästyneet asiakkaiden odotusten aliarvioimiseen, sanoo Jarmo Juusela.
Murroksessa oleva rakennusala tarvitsee uusia alkuja ja raikkaita näkemyksiä. Vuolla Oy tarjoaa asiakkailleen turvallisen, terveellisen ja yksilöllisen tavan rakentaa unelmien koti joko avaimet käteenperiaatteella tai sovittuun vaiheeseen.

 -Asunnon ostajat eivät tänä päivänä halua maalarinvalkoista seinää ja laminaattilattiaa, vaan arjen toimivuutta parantavia ratkaisuja ja aitoa asiakasymmärrystä, kertoo Maru Hautala.

Kokeneilla yrittäjillä on laaja yhteistyöverkosto, jolle Vuolla Oy tarjoaa työtä ja mahdollisuutta olla rakentamassa Suomen kiinnostavinta puurakentamisen konseptia. Toiminta laajenee pian Keski-Suomesta Pirkanmaalle ja tavoitteena on toimia valtakunnallisesti. Vuolla Oy lanseerataan Jyväskylän Rakennusmessuilla 15.−17.3.2024 Paviljongissa.