Kuva: Pixhill
31.8.2023 klo 09:46
Uutinen

Uusi verkkopalvelu helpottaa nuorten työelämään tutustumista – Ensimmäiset 500 TET-paikkaa jaossa

Lasten ja nuorten säätiö julkaisi torstaina uuden TET.fi-verkkopalvelun.

Uudessa verkkopalvelussa on nyt jaossa ensimmäiset 500 TET-harjoittelupaikkaa pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa ja Imatralla.

– TET on suomalainen innovaatio, jossa löytyy paljon kehittämispotentiaalia. Meidän on tärkeää pitää TET nopeasti muuttuvan työelämän vauhdissa mukana. Uudella palvelulla vastataan muuttuvan työelämän haasteisiin ja sen myötä nuorten mahdollisuudet tutustua työelämään monipuolistuvat ja lisääntyvät, TET.fi-palvelun ohjelmapäällikkö Heidi Harju Lasten ja nuorten säätiöstä kertoo tiedotteessa.

TET-paikkojen lisäksi palvelu tarjoaa nuorille mahdollisuuden työelämätaitojen kehittämiseen. Verkkopalvelu tarjoaa tukea myös opettajille ja työnantajille TET-järjestelyissä valmiiden materiaalien, viikkoaikataulujen ja projektitehtävien muodossa.

TET.fi otetaan ensimmäisenä käyttöön pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereen, Turun ja Imatran seuduilla.

– Kutsumme erityisesti näiden alueiden yritykset ja työnantajat mukaan tarjoamaan TET-paikkoja palvelumme kautta. Toivomme, että monet yritykset avaavat ovensa nuorille ja haluavat olla mukana tekemässä työelämään tutustumisesta nuorille entistä antoisampaa, projektipäällikkö Harju kertoo.

TET.fi-verkkopalvelua on kehitetty viime vuodesta lähtien yhteistyössä nuorten, oppilaitosten ja työnantajien sekä Alma Median ja Joblyn kanssa. Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä TET.fi-sivusto palvelee valtakunnallisesti 30 000 työelämään tutustuvaa nuorta. Yhteensä TET-jakson suorittaa vuosittain 125 000 nuorta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus