3.7.2018 klo 11:58
Uutinen

Uusien yritysten määrä nousussa – ja 12 000 vanhaa yritystä uhkaa poisto kaupparekisteristä

Uusia yrityksiä perustettiin alkuvuoden aikana enemmän kuin viime vuonna. Toisaalta PRH aikoo poistaa kaupparekisteristä 12 000 vanhaa, toimimatonta yritystä syksyllä.

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) ylläpitämään kaupparekisteriin on merkitty uusia yrityksiä yhteensä 18 747 tämän vuoden alusta lähtien. Määrä on hieman yli tuhat yritystä enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, jolloin rekisteröitiin 17 716 uutta yritystä.

Kanta-Hämeessä, Keski-Pohjanmaalla, Kymenlaaksossa ja Pohjanmaalla uusien yritysten määrät ovat hieman laskeneet. Muissa maakunnissa määrät ovat hieman nousseet.

12 000 yritystä uhkaa poisto rekisteristä

Kaupparekisterissä on yhteensä yli 600 000 yritystä. PRH aikoo taas syksyllä poistaa rekisteristä toimintansa lopettaneita yrityksiä ja asunto-osakeyhtiöitä.

Poistouhan alla ovat kaikki ne yritykset ja asunto-osakeyhtiöt, jotka eivät ole tehneet kaupparekisteri-ilmoitusta kymmeneen vuoteen ja joilla ei ole yrityskiinnityksiä ja jotka ovat Verohallinnon mukaan toimimattomia.

Poistomenettelyssä on mukana noin 12 000 toimimatonta yritystä ja asunto-osakeyhtiötä. Lista poistouhan alla olevista yrityksistä löytyy PRH:n sivuilta.

Jotta poistomenettelyssä mukana oleva yritys tai asunto-osakeyhtiö pysyy kaupparekisterissä, sen täytyy tarkistaa kaupparekisteritietojensa ajantasaisuus ja tehdä muutosilmoitus 30.8.2018 mennessä.

toimitus(at)yrittajat.fi