9.3.2018 klo 16:02
Uutinen

Uusimaa hakee valinnanvapauspilottia – ”On tärkeää huomioida pk-yrittäjien potentiaali valmistelussa”

Lähes kaikki Uudenmaan kunnat ovat kiinnostuneita valinnanvapauspilotista. Suomen Yrittäjien Susanna Kallama on tyytyväinen, että Uusimaa hakee pilottia.

– Se osoittaa, että täälläkin halutaan uudistuksen toteutuvan, elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama Suomen Yrittäjistä sanoo.

– Nyt on tärkeää, että jo pilottia suunniteltaessa otetaan huomioon pk-yrittäjät ja uuden yrittäjyyden potentiaali.

Yrittäjäjärjestön viesti valmistelijoille

Lähes kaikki Uudenmaan kunnat ovat ilmoittaneet ainakin alustavan kiinnostuksensa osallistua pilottiin. Mukaan ovat lähdössä myös HUS ja Eteva-kuntayhtymä.

– Tavoitteenamme on vähintään miljoonan asukkaan valinnanvapauspilotti Uudellemaalle. Hyvältä näyttää, Helsingin soten toimialajohtaja Juha Jolkkonen toteaa tiedotteessa.

Uudenmaan valinnanvapauspilotin rahoitushaku on käynnissä.

Susanna Kallamalla on selkeä viesti valmistelijoille.

– Toivon, että myös yrittäjien edustajat kutsutaan mukaan pilotin valmisteluun. Me olemme mukana enemmän kuin mielellämme. Paras sote syntyy yhteistyössä.

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä ovat käynnistämässä Suomen suurinta valinnanvapauspilottia. Mukaan on kutsuttu kaikki Uudenmaan kunnat, HUS ja Eteva-kuntayhtymä.

Mikä valinnanvapauspilotti?

Sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt valtionavustushaun valinnanvapauspilotteihin. Pilottien tarkoitus on tukea valinnanvapauslain toimeenpanoa osana sote-uudistusta.

Tulevissa hankkeissa pilotoidaan valinnanvapauden tärkeimpiä elementtejä: sote-keskuksia ja suunhoidon yksiköitä, asiakasseteliä tai henkilökohtaista budjettia. Pilotti voi olla myös näiden yhdistelmä. Valinnanvapauspilotti täydentää käynnissä olevia valinnanvapauskokeiluja tulevan lainsäädännön mukaisiksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö tekee päätökset rahoituksesta huhtikuun 2018 loppuun mennessä.

Pilotit käynnistyvät, kun valinnanvapauslaki on hyväksytty eduskunnassa ja vahvistettu, tavoitteena on 1. heinäkuuta 2018.

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi