Hanna Chaker osti miehensä André Chakerin kanssa vanhan maalaistalon ja kunnosti siitä juhla- ja majoituspaikan. Villa Stenbergissä viihtyvät niin hääparit ja -seurueet kuin yritys- ja ystäväporukatkin. Kuva: André Chaker
29.12.2023 klo 09:40
Uutinen

Uusimaalainen järvenrantahuvila valittiin Euroopan parhaaksi Airbnb-paikaksi hääjuhliin – ”En osannut kuvitellakaan, kuinka suosittu paikasta tulisi”

Villa Stenbergiä pyörittävä Hanna Chaker kertoo, että lohjalaiseen juhla- ja majoituspaikkaan on saapunut hääpareja ja -vieraita aina Australiasta ja Intiasta saakka.

Yrittäjäpariskunta Hanna ja André Chaker sai toissa viikolla erikoisen ja yllättävän joululahjan. Matkailusivusto Trip101:n pitäjät ottivat yhteyttä ja kertoivat, että pariskunnan omistama Villa Stenberg on noussut ykköseksi listalla, jossa arvioidaan Euroopan parhaimpia hääjuhlia järjestäviä Airbnb-paikkoja.

– Tuntui hienolta kuulla, että Villa Stenberg oli pompsahtanut ykkössijalle. Sijoitus oli mahtava yllätys, Hanna Chaker sanoo.

Trip101:n listalla Villa Stenberg päihitti muun muassa Ranskassa Cannesin lähellä sijaitsevan upean linnan sekä Italiassa Barin maakunnassa komeilevan, oliivitarhojen ympäröimän huvilan.

Läntisellä Uudellamaalla Lohjanjärven rannalla sijaitsevaan Villa Stenbergiin kuuluu kaksi päärakennusta, huvila ja rantatalo, sekä muun muassa aitta, lato ja lappikota. Kokonaisuutta ympäröi kahdeksan hehtaaria maata.

Hanna Chaker arvioi ykkössijoituksen Trip101-sivustolla irronneen muun muassa siksi, että Villa Stenbergin konsepti erottuu monesta muusta häitä varten vuokrattavasta paikasta.

– Saamme asiakkailta kiitosta siitä, että Villa Stenbergissä voi majoittua jopa 40 ihmistä, ja he saavat olla täällä omassa rauhassaan. Moni asiakas pitää siitä, että häitä edeltävänä iltana hääpari voi saapua tänne kaason ja bestmanin kanssa tekemään koristeluja sekä muita valmisteluja ja jäädä yöksi, hän sanoo.

Myös hääjuhlan jälkeen koko seurue voi yöpyä huvilalla sen sijaan, että heidän pitäisi kiirehtiä juhlien jälkeen pois.

Kansainvälisiä morsiuspareja

Kesäksi pihalle pystytetään iso juhlateltta, johon mahtuu kymmeniä ihmisiä. Idyllinen miljöö veden äärellä ja kauniisti sisustetut huvilat ovat houkutelleet hääpareja seurueineen maailman toiselta laidalta saakka.

Hanna Chakerille on jäänyt erityisellä tavalla mieleen ihka ensimmäinen hääpari, joka aikoinaan buukkasi Villa Stenbergin.

– Australialais-brittiläinen pari oli osallistunut vitsimielessä Australiassa eukonkannonkisoihin ja voitettuaan siellä matkusti sitten Suomeen osallistuakseen täällä eukonkannon MM-kisoihin. He päättivät mennä samalla naimisiin Suomessa ja viettivät häitään Villa Stenbergissä. Heidät vihittiin tuossa viereisellä kukkaniityllä.

Suurin osa Villa Stenbergin varaavista hääpareista on suomalaisia, mutta kansainvälisiä morsiuspareja on myös runsaasti.

– Esimerkiksi viime kesänä yhden viikon aikana vietettiin sekä brittiläisiä, intialaisia että suomalaisia häitä. Niin ikään täällä pidettiin kesällä buddhalaiset häät. Siihen sopi mainiosti rakentamani itämainen puutarha, Chaker kertoo. 

Joka kesä lohjalaisen huvilan valitsee hääpaikakseen vähintään yksi sellainen pariskunta, jossa joko morsian tai sulhanen on ulkomaalainen. Yleensä he varaavat huvilan koko viikoksi perheelleen ja sukulaisilleen.

– Moni haluaa pitää vihkiseremonian rannalla, jota koristaa hääkaari. Toiset taas menevät naimisiin esimerkiksi Lohjan kirkossa ja jatkavat täällä häitä. 

Villa Stenbergissä hääsesonki alkaa toukokuussa ja päättyy lokakuussa.

– Syysillat ovat tunnelmallisia lämmitetyssä lasipaviljongissamme. Jonkin verran pidetään myös talvihäitä.

Villa Stenbergissä vietetään silloin tällöin myös talvihäitä, mutta eniten siellä järjestetään talvisin yritysten tilaisuuksia, kuten johtoryhmien kokouksia, tyky-päiviä ja pikkujouluja. Kuva: Hanna Chaker
 

Vanha maalaistalo remontoitiin

Häät muodostavat noin puolet Villa Stenbergin liiketoiminnasta. Talvella huvilakokonaisuudessa järjestetään eniten yritysten tilaisuuksia, kuten johtoryhmien kokouksia, tyky-päiviä ja pikkujouluja.

Niin ikään Villa Stenbergin buukkaavat pyöreitä vuosia täyttävät synttärisankarit, ystäväporukat sekä perheet erilaisia juhlia varten.

Villa Stenberg oli alun perin vanha maalaistalo, jonka Hanna ja André Chaker hankkivat kymmenen vuotta sitten. Pariskunta omistaa paikan puoliksi, mutta Hanna vastaa toiminnan pyörittämisestä ja bisneksestä.

Remontissa on piisannut urakkaa, ja taloa on kehitetty joka vuosi.

– Päähuvila kunnostettiin ensin ja sitten aitta. Sen jälkeen rakensimme uuden saunarakennuksen ja viime kesänä kunnostimme ladon. Joka vuosi teemme myös jonkin ison maisemointiprojektin, sillä kahdeksassa hehtaarissa riittää tekemistä.

Villa Stenbergin rakennuskokonaisuuteen kuuluu myös lato, jonka sisälle loihditaan tunnelmallinen kattaus esimerkiksi rapukekkereitä varten. Kuva: Hanna Chaker
 

Unelma toteutui

Hanna Chaker on koulutukseltaan sisustussuunnittelija, ja Villa Stenbergin sisustus on hänen luomuksensa. Chaker on loihtinut sisustuksen, joka on sekoitus maalaishenkeä ja luksusta, jossa jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty.

– Tämä on oma unelmaprojektini. Kun myynnissä oleva maalaistalo ponnahti tietokoneen ruudulleni, tiesin heti, että tuossa on se, mistä olin haaveillut jo pikkutytöstä saakka.

Vanhan maalaistalon rukkaaminen uuteen uskoon oli pitkä projekti. Chakerin mukaan remontti oli raskas niin henkisesti kuin fyysisesti.

– Remontointiin mahtui heikkoja hetkiä, jolloin tuntui siltä, ettei tämä valmistu koskaan. Niinä hetkinä kannustin itseäni visualisoimalla onnellisen paikan, jossa viihtyvät niin oma perhe kuin vieraatkin.

Sisustuselementeistä moni on ostettu, mutta jotkin esineet teetetty puusepällä.

Alun perin Hanna Chaker kaavaili tekevänsä Villa Stenbergistä viihtyisän vapaa-ajan paikan omalle perheelleen ja siinä sivussa vuokraavansa huvilaa jonkin verran kattaakseen kustannuksia.

– En osannut kuvitellakaan, kuinka suosittu paikasta tulisi. Uskon, että yhtenä valttina on se, että Villa Stenberg on persoonallinen yhdistelmä ylellisyyttä ja rentoutta. Tämä erottuu massasta verrattuna moneen tavanomaiseen vuokrapaikkaan, jotka eivät erityisesti miellytä eivätkä ärsytä ketään.

Hanna Chaker kokee, että paikan onnellisuuskerroin kohoaa joka kerta, kun vieraat viettävät siellä hyviä hetkiä.

– Toivon, että moni heistä tulee tänne uudestaan. Tai siis hääpareille en tietenkään toivo, että he omien häidensä merkeissä tulevat toistamiseen, hän naurahtaa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Milla Rautiainen