Historioitsija Teemu Keskisarja panosti tiukkaan vaalirypistykseen.
Historioitsija Teemu Keskisarja panosti tiukkaan vaalirypistykseen. Kuva: Kaisa Kautto
4.4.2023 klo 13:04
Uutinen

Vaaleissa menestynyt Teemu Keskisarja kantaa huolta metsistä, kielestä ja yrittämisestä: ”Kansalaisten enemmistön käsitys taloudesta on harhainen” 

Teemu Keskisarja keräsi eduskuntavaaleissa 6 569 ääntä varsin vähäisellä somekampanjoinnilla.

Historioitsija ja tuleva kansanedustaja Teemu Keskisarja (ps) oli läpi menneiden eduskuntavaaliehdokkaiden keskuudessa erikoinen tapaus siinä mielessä, ettei hän ole  yhdessäkään sosiaalisen median palvelussa. Eilen kerroimme Pauli Aalto-Setälästä (kok), joka sen sijaan luotti pelkästään sosiaaliseen mediaan eikä hankkinut yhtäkään tienvarsimainosta.

– Kätyrini kyllä laittoivat someen vaalikalenterini ja linkkejä kirjoituksiin. Yleensä en somea tarvitse, koska olen tehnyt kirjoja, telkkariohjelmia ja pakinoita, joista ihmiset näkevät, mikä olen miehiäni, Keskisarja perustelee. Hänen vaalilupauksensa oli ”En käytä sekuntiakaan työaikaa somessa vetelehtimiseen.”

”Kätyrini kyllä laittoivat someen vaalikalenterini ja linkkejä kirjoituksiin.”

Teemu Keskisarja (ps)

Historioitsijan töiden ohella myös yrittäjänä toimiva Keskisarja päätti lähteä ehdolle ”viime tipassa”, mutta kertoo painaneensa kuukauden ajan täysillä töitä kampanjansa eteen. Vaalitilaisuuksia kertyi 2-3 päivässä.

Suomen kielen puolustaja

Politiikkaan Keskisarjan ajoi ”sapetus”.

– Esimerkiksi EU:n kolonialismi Suomen metsissä. Myös kotoperäisen byrokratian koen kammottavaksi hirviöksi, hän taustoittaa vaaleihin lähtöään.

– Olen historia-alan yrittäjänä kirjoittanut noin puoli hyllymetriä yritysten historiaa. Mielestäni kansalaisten enemmistön käsitys taloudesta on harhainen. Julkinen sektori on olevinaan kaiken syy ja seuraus. Minun maailmassani Suomen hyvinvointi on peräisin yrittämisestä, hän sanoo ja kertoo puolustavansa Arkadianmäellä etenkin Suomen itsemääräämisoikeutta Euroopan Unionia kohtaan. Muita tärkeitä teemoja Keskisarjalle ovat suomen kielen puolustaminen ja ”väestönvaihdon vastustaminen seuraavassa hyökyaallossa”.

”Kirjojeni ostajat pahastuvat”

Kansanedustajana Keskisarja aikoo jatkaa historiateosten kirjoittamista ja luennointityötä.

– Kirjojeni lukijat ja ostajat totta kai pahastuvat siitä, että sitouduin polittisesti. Siinähän pahastuvat. Kirjoitan historiaa vaikka ilman yleisöä. Kuolleiden ihmisten elämä on minulle kaikki kaikessa. Ehkäpä jälkeni kansanedustajana on muistelmateos, joka kertoo 2020-luvun ajan hengen mielettömyydestä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen