18.8.2020 klo 16:19
Uutinen

Vaasan Yrittäjät – millä hauiksilla?

Olen työssäni huomannut, ja oikeastaan jo ennen tähän toimeen tultuani ollessani päätoimisena yrittäjänä ja jäsenenä vieläkin, että Vaasan Yrittäjät näkyvät pääasiassa erilaisten tapahtumien ja koulutusten järjestäjänä. Ja sitähän se osaltaan onkin, mutta teemme myös paljon muuta. Tämän blogin avulla yritän tuoda näkyväksi niitä asioita, mitä teemme Vaasan Yrittäjissä. Haluan samalla avata keskustelua siitä, mitä te jäsenet haluatte meidän tekevän ja kuulla teidän mielipiteitänne.

Valotan ensin vähän resurssejamme, että millä hauiksilla näitä asioita tehdään. Toimin siis Vaasan Yrittäjissä toiminnanjohtajana ja olen Vaasan Yrittäjien ainoa palkattu työntekijä ja puolipäiväinen. Apunani on järjestösihteeri Kirsten Wiklund, joka palvelee koko Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien aluetta eikä yksinomaan Vaasan Yrittäjiä. Kirsten hoitaa enimmäkseen jäsenasioita. Jäsenmäärä yhdistyksessämme pyörii siinä tuhannen kieppeillä ja jäsenkunta on laaja, ala kuin ala, isoista yrityksistä aina yksinyrittäjiin. Ja kuten titteli sanoo, pyöritän operatiivista toimintaa.

Aktiivisessa hallituksessamme on tällä hetkellä 10 yrittäjäjäsentä ja kokoustamme joka kuukausi, paitsi kesällä. Ja aina on hirveästi keskusteltavaa eli kokoukset ovat pääsääntöisesti parituntisia. Hallituksessamme on edustus myös Yrittäjänaisista, Vaasan kaupungilta sekä VASEKilta. Puheenjohtajanamme on nyt 5. vuotta Katja Rajala.

Koska olen kuitenkin toimistolla koko päivän ja Yrittäjien palkkalistoilla puolipäiväisenä, niin mitä teen sitten toiset puolet päivästä? No, olen Suomen Yrityskummit ry:n Pohjanmaan yrityskummikoordinaattorina sekä hankintaneuvontakoordinaattorina. Yrityskummitoimintaa rahoittavat Pohjanmaan alueella VASEK, Vaasan kaupunki sekä Pohjanmaan liitto. Hankintaneuvonta on taas EU-rahoitteista ja sekin on koko Pohjanmaan alueen kattavaa toimintaa.

Nämä kaikki kuitenkin nivoutuvat toisiinsa niin lujasti ja ovat yrittäjän asiaa ajavia, etten rajaa tekemisiäni kellon mukaan, vaan tarpeen mukaan, kuitenkin katsoen, että jokainen saa sille kuuluvan osansa.

Toimistomme sijaitsee Raastuvankatu 12-14 D-rapussa ja Vaasan Yrittäjät omistavat huoneiston, missä toimisto sijaitsee. Huoneiston on Vaasan Yrittäjille aikanaan lahjoittanut entisen Kenkä-Mäkisen yrittäjä, Artturi Mäkinen, ja senpä takia huoneiston nimi on Arttula.

Samassa toimistossa meillä on seurana aluejärjestömme Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät (RPY), jotka ovat vuokranneet meiltä tilat. Monet tuntevatkin Hippi Hovin, joka on RPYn eli aluejärjestömme toimitusjohtaja. RPYn alueeseen kuuluu 6 paikallisjärjestöä: Vaasan Yrittäjät, Mustasaaren Yrittäjät, Maalahden Yrittäjät, Vöyrin Yrittäjät, Vähänkyrön Yrittäjät sekä Korsnäsin Yrittäjät. Vaasan Yrittäjien jäsenkunta edustaa noin kaksi kolmannesta koko RPYn alueen jäsenistöstä. Hipin kanssa vaihdamme paljon ajatuksia, tässä kun samassa tilassa ollaan.

Nyt luulen, että on tullut jo kaikki perustiedot kerrottua, mitkä olen huomannut, että ovat monelle epäselviä.

Toimistolla on aina ovet auki ja kahvit keitetään, joten tervetuloa! Ehkä kuitenkin parempi että varmistatte etukäteen, että olen paikalla, koska työni on myös aika liikkuvaista.

Tapaamisiin!

Mari