3.12.2020 klo 07:49
Uutinen

Vaasan Yrittäjien uudet Kunniapuheenjohtajat: Tapio Nissinen ja Pentti Risberg

Tapio Nissinen ja Pentti Risberg valittiin 25.11. Vaasan Yrittäjien uusiksi kunniapuheenjohtajiksi keväällä edesmenneen Reijo Salmen seuraajiksi. Vaasan Yrittäjien halusivat nimetä tehtävään kaksi henkilöä. Tapio ja Pentti ovat olleet mukana toiminnassa pitkään ja tehneet paljon koko yrittäjäjärjestön hyväksi.

Tapio Nissisen puheenjohtajuuskauden aikana 1994-1997 perustettiin eri valiokuntia, jotka aktivoivat jäseniä toimimaan eri osa-alueilla. Tämän aktiivisen toiminnan kannustamiseksi alettiin palkita vuosittaiset aktiivisin jäsen, aktiivisin hallituksen jäsen sekä huomioitiin vuoden yhteistyökumppani. Tapio Nissisen aikana otettiin käyttöön tapa jakaa kaksi Vuoden Yrittäjäpalkintoa, yksi isommalle ja yksi pienemmälle yritykselle. Tänä aikana otettiin käyttöön paljon erilaisia varainhankintatapoja, mm. Vaasan Yrittäjien vuosittain kirjoitusalusta on Tapion ajoilta peräisin.

Pentti Risbergin puheenjohtajakaudella 2004-2013 käytiin aikamoinen prosessi läpi, kun Vaasan Yrittäjät erosivat silloisesta aluejärjestöstä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjistä. Sen seurauksena perustettiin uusi aluejärjestö Rannikko Pohjanmaan Yrittäjät – Kust-Österbottens Företagare. Pentti Risbergin kaudella myös kiinnitettiin huomiota hallituksen kokoonpanoon; tavoitteena oli että naisia ja miehiä olisi yhtä paljon.

– Meillä oli silloin hyvä porukka ja tekemisen meininki oli kova. Ihan niin kuin tänäkin päivänä tekemisen meininki on hyvä, totesi Pentti Risberg palkintoseremoniassa. Molemmat herrat olivat kovasti otettuja saamastaan huomionosoituksesta ja toivottavasti saamme kuulla heidän mielipiteitään jatkossakin.