7.9.2020 klo 08:31
Uutinen

Vaasan Yrittäjien Vuoden 2020 Yritykset / Yrittäjät

Kalaliike Ruotsala ja Isännöinti Mäkinen ovat Vaasan Yrittäjien Vuoden 2020 Yritykset

Yrittäjyys on kestävyyslaji, ja haastavimmasta päästä. Tänä vuonna Vaasan Yrittäjät ovat halunneet valinnassaan palkita pitkäaikaisia yrittäjiä, jotka yritystoiminnan lisäksi ovat olleet aktiivisena vaikuttajana joko Yrittäjien järjestötyössä tai kuntavaikuttamisessa ja näin omalta osaltaan olleet tekemässä Vaasasta parempaa paikkaa yrittää.

Vaasan Yrittäjät valitsevat perinteisesti kaksi yritystä jo tuhatkuntaiseksi kasvaneesta jäsenistöstään. Molemmat yrittäjät ovat toisen polven yrittäjiä.

Kalaliike Ruotsala / Reijo Ruotsala

Kalaliike Ruotsala on perustettu vuonna 2001 ja siirtynyt nykyiselle yrittäjälleen, Reijo Ruotsalalle, vuonna 2006. Tänä vuonna Ruotsalan omistukseen siirtyi myös kalaliike Snickars, joka on perustettu vuonna 1978. Tämän hankinnan myötä Ruotsalalle siirtyi myös kalojen tukkumyynti. Kalaliike Ruotsala työllistää tällä hetkellä 9 henkilöä.

Yrittäjä Reijo Ruotsalan mukaan heidän suurin haasteensa tällä hetkellä on luonnonkalan vaihteleva saatavuus. He yrittävätkin paikata tätä saatavuusongelmaa nopeilla ja joustavilla toimituksilla, mitä hän pitääkin heidän vahvuutenaan.

Liikepaikastaan Kauppahallissa Ruotsala kommentoi: ”Täällä kaikki ovat yhtä perhettä, niin kauppiaat kuin asiakkaatkin.” Hän toivottaakin tervetulleeksi kaikki uudetkin asiakkaat.

Reijo Ruotsala on myös ollut aktiivinen Kauppahallin kauppiasyhdistyksessä ja vaikuttamassa kaupungin suuntaan esim. Kauppahallin parkkipaikkojen tilanteen suhteen.

Isännöinti Mäkinen / Heidi ja Sakari Similä

Isännöinti Mäkinen perustettiin vuonna 1981 eli täyttää ensi vuonna pyöreät 40 vuotta. Nykyiset yrittäjät, Heidi ja Sakari Similä, ovat olleet yrityksen toiminnassa mukana vuodesta 2004-05 ja sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2009. Tällä hetkellä Isännöinti Mäkinen työllistää 13 henkilöä.

Heidi ja Sakari Similä kuvaavat yritystoimintansa punaista lankaa: ”Perheyrityksessä johtamisessa on numeroiden lisäksi mukana myös järki ja sydän. Haluamme tarjota henkilökunnallemme huipputyöpaikan ja asiakkaille asiantuntevaa ja luotettavaa palvelua.”

Isännöintialalla tehdään asukkaiden kannalta arvokasta työtä, minkä merkitys ja sitä kautta arvostus jää usein kuitenkin huomaamatta. ”Toimialan haasteena ovat lainsäädännön ja vaatimusten vieminen asiakkaiden arkeen mutkitta sekä arkipäiväiset asumisen haasteet. Mutta siihen pyrimme jokapäiväisessä toiminnassamme”, toteavat Similät.

Similät pitävätkin vahvuutenaan juuri vastuullisuutta ja asiantuntijuutta: ”Isännöinti vastaa ihmisten suurimman omaisuuden hoidosta. Esimerkiksi jo yksittäisen taloyhtiön yhtiölaina voi olla 10 M€, joten on tärkeää, että henkilökuntamme on koulutettua ja joiden ammattitaitoa ylläpidetään jatkuvasti.”

”Lisäksi olemme ylpeitä paikallisuudesta. Isännöinti Mäkinen on suurin yksityinen isännöintitoimisto toimialueellaan. Yrityksellämme on pitkä historia ja tarkoituksenamme on palvella asiakkaita vielä pitkälle tulevaisuuteen,” summaavat yrittäjät Heidi ja Sakari Similä.

Vuoden Yhteistyökumppani: Viexpo

Vaasan Yrittäjät palkitsevat tänä vuonna Vuoden Yhteistyökumppanina Viexpon. Vaasan Yrittäjät aloittivat tammikuussa PK-yrittäjien Vientifoorumin, joka on tarkoitettu vientiä harjoittavien ja siitä kiinnostuneiden yritysten verkostoitumiseen ja kokemusten vaihtamiseen. Viexpo on ollut tässä Vientifoorumissa tiiviisti mukana.

Vuoden Jäsen: Heidi Uskaure

Tämä jäsenemme on aina valmiina yhteistyöhön ja edustaa Vaasan Yrittäjiä mm. Yksinyrittäjäverkoston johtoryhmässä. Hän tuo omassa viestinnässään mukavasti esille Vaasan Yrittäjien toimintaa ja luo näin positiivista henkeä paikallisyhdistyksestämme

Vuoden Hallituksen jäsen: Miki Ekman

Tämä hallituksen jäsen on ollut kokouksissamme aktiivinen keskustelija ja ideoija. Lisäksi hän toimii varapuheenjohtajana.