11.12.2023 klo 07:15
Uutinen

Valmennus Mika Pesonen Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on Mika Pesonen, joka tekee myynti-, tiimi- ja esihenkilövalmennuksia sekä niihin liittyvää konsultointia.

Yrittäjän nimi?

Mika Pesonen, KTM, psyykkinen valmentaja

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Maaliskuun alussa 2020. Sitä ennen harrastin yrittämistä toiminimen kautta.

Yhteystiedot?

👉️ www.mikapesonen.fi
📞 Puhelin 040 648 6881
👉️ LinkedIn

Yrityksen toimiala?

Teen myynti-, tiimi- ja esihenkilövalmennuksia sekä niihin liittyvää konsultointia.

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Sain olla seitsemän vuotta OP-Ryhmässä sisäisenä valmentajana. Tein tiimin kanssa valmennuksia myyjille, esihenkilöille ja johtoryhmille. Toimenkuvani olisi sikäli kiva, että sain itse tehdä omat valmennukseni. Minulla on myynnistä vahva tausta kummaltakin puolella pöytää ja ajattelin, että jatkuva YT-neuvottelujen kierre saa loppua. Siirryin itsenäiseksi yrittäjäksi toteuttamaa niitä oppeja, joita olin toisille paasannut.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kierrän kysymyksen vastaamalla, millainen on tavallinen työviikkoni. Siihen kuulu 2-5 eripituista valmennusta ja niiden suunnittelua sekä itseni myymistä. Markkinoin palveluitani LinkedInissä ja sähköposteilla. Myyn puhelimessa ja Teamsissa. Teen valmennuksia etänä ja asiakkaiden luona.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Ensimmäisen yrittäjävuonna taustani takia finanssialan yritykset tekivät valtaosan liikevaihdostani. Nykyisin asiakaskunta on huomattavasti laajempi. Mukana on useita ICT-yhtiöitä ja hoiva-alaa. Kymmenkunta pörssiyhtiötä on luottanut minuun ja palveluihini.
Teen työtä yksin enkä aio palkata ketään. Nykyinen tahti ja siitä kertyvä tulos riittävät mainiosti.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Perusasioiden ymmärtäminen ja laadukas hoito kantavat pitkälle. Kikkoja ei tarvita. Ymmärrän viestinnän merkityksen, joten vastaan nopeasti ja kuittaan kaikki asialliset viestit. Hauskaa on asiakkaitteni hämmästely, kun soitan sovittuna aikana. Kuulemma kaikki eivät tee niin.

Lauri Saviharju otti kuvan, kun Mikan ja Minna Oulasmaan ”Suoraa palautetta”-kirja tuli markkinoille syksyllä 2022.
Kauppalehti Fakta kirjoitti suorasta palautteesta talvella 2022.

Olen kirjoittanut neljä tietokirjaa, joista kolme viimeistä yhdessä avovaimoni, terapeutti – työnohjaaja Minna Oulasmaan kanssa. Monet valmennuksistani pohjautuvat näiden kirjojen kirjoittamisen aikana hankittuun tietoon. Kirjojen nimet Tunnista tyyppisi – löydä itsesi ja muiden parhaat puolet (Otava 2020) ja Suoraa palautetta! – Viisaan keskustelun käsikirja (Alma Talent 2022) puhuvat puolestaan.

Miten purat stressiä?

Kun kotona on terapeutti-työnohjaaja, ovat keinot moninaiset ja toimivat. Liikunta ja korttipelit ovat mieluisat harrastukset. Minnan kanssa on kehitetty uusi strateginen korttipeli, jossa on parhaat puolet bismarckista, bridgestä ja lupauksesta.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Yrittäjyys oli pikku-Mikalle todella kaukainen ajatus synnyinseudulla Pohjois-Karjalassa. Onneksi tajunta on siitä laajentunut. Olen varma, että yrittäjyys ei sovi kaikille. Kauhulla seuraan innokkaita ”unelmien perään” hyppääjiä. Toivottavasti on realistinen liiketoimintasuunnitelma tehtynä ennen ponnistusta.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Ei ole hävettävää, mutta voin kertoa, että olen aloittanut maalaamaan tauluja. En osaa. Siksi se on niin kiehtovaa. Uteliaisuus kantaa siinäkin.

Onko sinulla aamurutiineja?

Kahvi, Hesarin ja Kauppalehden printtiversio. Minnan pussaaminen.

Anna yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

  1. Ole utelias. Ihminen ilman uteliaisuutta on kasvi.
  2. Aseta rajat. Voi tehdä mitä tahansa, mutta et voi tehdä kaikkea.
  3. Opettele myymään ja esiintymään. Perusasioilla pärjää niissäkin.
Mika oli poikansa kilautuskaverina Haluatko miljonääriksi?-ohjelmassa keväällä 2023. Pekko Aikamiespoika – kysymys on nuorisolle vaikea. Ikämiehelle helppo.

Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >