25.11.2021 klo 20:19
Uutinen

Vantaan Vuoden yrittäjät 2021

Liikkumisen mahdollistajat Lea Karvala ja Katja Niemi vuoden yrittäjiksi Vantaalla

Lea Karvala perusti Kir-Fix Oy:n 1990-luvun laman alkuvuosina. Yritys tuo maahan ortopedisia tukia ja apuvälineitä sekä leikkaussalitarvikkeita. Karvalan ja Niemen toinen yritys Treestep Oy on perustettu parikymmentä vuotta sitten. Se tuo maahan implantteja sekä tuotteita infektioiden estoon.

Kir-Fix on kasvanut kannattavasti koko ajan. Viimeisimmän tilikauden liikevaihto oli runsaat kaksi miljoonaa euroa ja liikevoittoprosentti reilut 11. Treestep Oy:n liikevaihto tuoreimmalla tilikaudella oli 3,3 miljoonaa euroa ja liikevoittoprosentti 15.

Molemmat yritykset ovat perheyhtiöitä. Yritysten toimitusjohtajana toimii Lean tytär Katja Niemi. Hallituksen puheenjohtajana toimii Lea Karvala. Yritykset työllistävät yhteensä 11 työntekijää.

Vantaan Yrittäjien hallitus painotti valinnassaan yrittäjien kykyä muuntautua olosuhteiden muututtua. He perustivat verkkokaupan nopeasti.  Samoin yrittäjät tekivät rohkean panostuksen laadukkaiden ja kriteerit täyttävien suojamaskien maahantuontiin. Ne kertovat yrittäjien ennakkoluulottomuudesta sekä uskalluksesta ottaa riskiä.

Yrityksessä on aloitettu sukupolvenvaihdos ajoissa. Valinnassa painotettiin myös onnistuneen sukupolvenvaihdoksen merkitystä.

Lisätietoja

Lea Karvala
Hallituksenpuheenjohtaja, MBA, ESH
Kir-Fix Oy
p. 040 9012 360
lea.karvala @ kir-fix.fi
kir-fix.fi

Esa Mänttäri
Toimitusjohtaja
Vantaan Yrittäjät
p. 0400 557 0411
esa.manttari @ yrittajat.fi

Kuva Mainostoimisto Poickeus