14.4.2017 klo 06:14
Uutinen

Vapautta kokeiltu rauhallisesti

Helmikuussa alkanut valinnanvapauskokeilu on käynnistynyt Hämeenlinnassa rauhallisissa merkeissä. Kokeilussa ovat mukana Hämeenlinnan kantakaupungin alueelta Jukolan asukkaat sekä Lammin ja Tuuloksen seudut.

Valinnanvapauskokeilun piiriin kuuluva saa valita perusterveydenhuoltoon liittyvät lääkärin ja hoitajan palvelut miltä tahansa kokeilussa mukana olevalta palveluntuottajalta. Ennakkotietojen mukaan mitään suurta ryntäystä puoleen ja toiseen kokeilu ei ole mukanaan tuonut.

– Tervetuloa katsomaan Hämeenlinnaan, miten valinnanvapaus toimii. Kokeilu käynnissä ja maailma pyörii edelleenkin ilman dramatiikkaa, hymähtää Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka.

Saatujen palautteiden mukaan, yksityiset palveluntuottajat ovat olleet aktiivisesti yhteydessä heille siirtyneisiin asiakkaisiin. Yhteydenotot ovat koskeneet lähinnä vastuulääkärien ja hoitajien yhteystietoja ja menettelytapoja.

Asiakas saa valitsemaltaan palveluntuottajalta julkista terveydenhuoltoa vastaavat palvelut eli käytännössä sairaanhoitajan ja lääkärin vastaanottopalvelut, sekä psykiatrisen sairaanhoidon ja sosiaaliohjaajan vastaanottopalvelut.

Hämeenlinnan valinnanvapauskokeilu kestää lokakuun 2018 loppuun.

Hämeen Yritysviestintä
toimitus@hameenyritysviestinta.fi