11.3.2024 klo 09:19
Uutinen

Värisilmä Espoo Muurala ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on Värisilmä Espoo Muuralan kauppias ja toisen polven sisustusalan yrittäjä Eini Halm.

Yrityksen nimi?

Espoon maali ja tapetti oy, kuulumme Värisilmä-ketjuun, joten käytämme nimeä Värisilmä Espoo Muurala.

Yrittäjän nimi?

Eini Halm, kauppias

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Yritys on perustettu tammikuussa 2016.

Yhteystiedot?

👉 varisilmaespoo.fi
📞 010 501 8800
📧 asiakaspalvelu@varisilmaespoo.fi
📍 virallinen osoite: Lautamiehentie 1 02770 Espoo, käyntiosoite: Nimismiehenpelto

👍 facebook.com/varisilmaespoomuurala
👋 instagram @varisilmaespoomuurala

Yrityksen toimiala?

Virallinen toimiala on tapetti- ja lattia-ala. Mutta siis kivijalkakauppa Espoon Muuralassa.

Meiltä saa maalit, tapetit, laatat, lattiat, kankaat ja kylppärikalusteet hyvällä asiakaspalvelulla ja vuosien kokemuksella.

Yrityksen tarina/historia?

Olen toisen polven sisustusalan yrittäjä. Isä on perustanut oman yrityksensä Töölön tapetti ja Väri oy:n vuonna 1977. Isä ilmoitti vuosia sitten, että haluaa jäädä eläkkeelle ja kysyi multa: ”Mitäs aiot tehdä hänen yritykselle”? Joitakin hetkiä mietin ja vastasin, että en mitään, perustan oman yrityksen. Tehtiin isän kanssa lliiketoimintakauppa keväällä 2016. Isä jäi eläkkeelle ja mä avasin oman kauppani ovet.

Olen 6-vuotiaasta asti ollut isän mukana maalipurkkeja ihmettelemässä ja vaikka kävin kokeilemassa työntekoa isommissa yrityksissä lähes 10 vuoden ajan, niin paluu oli aika helppo juttu. Mun omat lapset, jotka on jo 17 v ja 18 v ovat myös olleet mun mukana maalikaupalla, mutta kumpikaan ei ole ainakaan vielä innostunut yrittäjämisestä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Jokainen työpäivä on erillainen, mikä tekee juuri kivijalkakaupasta mielenkiintoisen. Mä teen yrityksessä kaikkia työtehtäviä; trukillajosta, myyntiin ja laskutukseen, työmaakäynnit ja tavarankuljetus myös kuuluu toimenkuvaan.

Yritän aina edellisenä päivänä vähän katsoa että mitäs huomenna on tulossa, mutta vasta kun ovet avaa ja rupeaa asiakkaita palvelemaan niin selviää mitä päivästä tulee. Kivijalkakauppa on hyvin pitkälti paikkaan ja aikaan sidonnainen.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Mun työntekijät on alan rautaisia ammattilaisia. Makkosen Anssi osaa perinnemaalipuolen unissaankin ja Wegeliuksen Marica tekee henkeäsalpaavia sisustussuunnitelmia meillä myynnissä olevilla tuotteilla. Marica taikoo esimerkiksi kylpyhuoneeseen täydelliset kalusteet laattojen seuraksi.

Meillä käy mahtavia asiakkaita, ketkä arvostavat asiakaspalvelua. Meillä on ollut suunnittelukohteita ympäri Suomen ja Kaukokiito on saanut rahdata sisustuksen pintamateriaaleja lavatolkulla. Meillä on noin 400 tapettikirjaa ja voin kertoa, että jos meidän valikoimasta ei tapetteja löydy, niin ei sitten mistään muualtakaan, me tiedetään mitä noissa meidän tapettikirjoissa on ja autetaan tapettien valinnassa mielellämme.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Mä olen hyvin sosiaalinen ja tulen toimeen helposti erillaisten ihmisen kanssa. Olen verkostoitunut ja mulle tulee usein yhteydenottoja että mites kun tarvitsisin tälläisen jutun niin kehen kannattaa ottaa yhteyttä.

Miten purat stressiä?

Stressi on tuttujuttu ja mä käytän liikuntaa stressin purkuun. Espoossa on mahtavat sienimetsät ja sienestäminen on mitä mahtavinta stressinpurkua. Leppävaaran uimahallilla on mahtavat vesijumpat ja siellä saa hartiat & olkapäät kyytiä kun käy parilla jumppatunnilla viikossa. Kuntosali on myös tuttupaikka ja sielläkin tulee pari kertaa viikossa käytyä.

Mökkeily on myös mahtavaa stressinpurkua, tuijotella takantulta ja olla tekemättä yhtään mitään. Mä tykkään laittaa ruokaa ja saan helposti kulumaan tuntitolkulla keittiössä näperrellessä jotain pöperöä. Mulla on paljon ystäviä ja heidän kanssa tulee vapaa-ajalla vietettyä aikaa. Kaikkeen mitä haluaa tehdä löytyy kyllä aikaa.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Mä olen yrittäjäperheestä. Olen kasvanut yrittäjyyteen ja verisuonissa virtaa varmaan enemmän maalia kuin verta. Yrittäjyydestä ajattelin, että se on iso mahdollisuus tehdä asiat niin kuin itse haluaa.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Seuraan netflistä Onko rakkaus sokea -ohjelmaa ja tykkään sipseistä kylmän valkoviinin kanssa.

Onko sinulla aamurutiineja?

Herään aamuisin yleensä neljän-viiden aikoihin, mä en pääse sängystä ylös ilman paria mukia extramörkö kahvia. Saatan mukillisen jälkeen vielä nukahtaa uudestaan, jos ei ole kiire mihinkään.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Anna mennä, tee omaa juttua positiivisella asenteella. Aina tulee vastoinkäymisiä ja niistä on vain rämmittävä ylöspäin, ei kannata jäädä voivottelemaan se ei hyödytä ketään.

Kannattaa verkostoitua ja osallistua erillaisiin verkostoihin ja käydä ainakin tutustumassa mitä Espoon alueella löytyy, itse kuulun Espoon Yrittäjiin, Helsingin seudun kauppakamariin ja BNI Espoo Excellenceen.


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >