13.11.2018 klo 16:06
Uutinen

Varsinais-Suomen Yrittäjien Yrittäjyyden uudistaja -palkinto Aboe Oy:lle

Yrittäjyyden uudistaja -palkinto jaettiin Yrittäjyyden ytimessä -yrittäjyyskasvatusristeilyn pre-tilaisuudessa Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa. Palkinto oli suuruudeltaan 1 000 euroa.

Vuonna 2018 Yrittäjyyden uudistaja palkinnon sai Aboe Oy. Se on Turun ammattikorkeakoulun BisnesAkatemissa opiskelevien nuorten perustama yritys, jonka osaamista on urheiluun erikoistunut markkinointi ja asiantuntijuus.

– Pyrimme toimimaan esimerkkinä mahdollisuudesta, jota Turun ammattikorkeakoulun BisnesAkatemia tarjoaa. Haluamme todistaa, että ilman suuria resursseja, valmista tuotetta tai palvelua, voi myös perustaa kannattavan yrityksen, kunhan löytyy intohimoa ja yrittäjämäistä asennetta, kertoo Aboe Oy:n edustajat palkintohakemuksessaan.

– Mielestäni Aboe Oy nousi kilpailussa mukana olleiden joukosta selkeästi kiinnostavimpana esiin. Yritys pyörittää perinteistä urheiluagentuuria ja lisäksi kehittää alalle uusia liiketoimintamalleja. Valintani oli siis Aboe Oy, kiteytti palkintoraatiin kuulunut Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter.

Yrittäjämäinen asenne opetuksessa

Yrittäjyyden uudistajan palkitseminen perustuu Varsinais-Suomen Yrittäjien ja Turun ammattikorkeakoulun kumppanuussopimukseen. Turun Ammattikorkeakoulussa yrittäjyys ja yrittäjämäinen asenne on otettu vahvasti mukaan opetukseen. Varsinais-Suomen Yrittäjät haluaa olla vuosittaisella palkinnolla kannustamassa työn jatkumista.

– Palkinnon saajan tulee olla Turun ammattikorkeakoulun henkilökuntaan kuuluva henkilö, opiskelija tai ryhmä̈. Yrittäjyyden uudistajan valitsee raati, johon kuuluvat edustajat Varsinais-Suomen Yrittäjistä̈ ja Turun ammattikorkeakoulusta, kertoo Varsinais-Suomen Yrittäjien kehittämispäällikkö Johanna Vainio.

Kuva: Palkintoshekin luovuttivat Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen ja Turun ammattikorkeakoulun koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander sekä koulutusjohtaja Juha Kontio. Palkinnon vastaanottavat Aboa Oy:stä Aleksi Rannikko ja Konsta Katajisto.