30.7.2021 klo 13:36
Uutinen

Varsinais-Suomessa kuntavaaleissa yli 500 yrittäjäehdokasta

Kuntavaaleissa on Varsinais-Suomessa ehdolla yli 500 yrittäjää. Jokaisessa varsinaissuomalaisessa kunnassa ja kaikissa eduskuntapuolueissa listoilla on yrittäjäehdokkaita.
Varsinais-Suomen Yrittäjien keräämät tiedot kertovat, että maakunnassa on kuntavaaleissa ehdolla yhteensä 514 yrittäjää. Luku on samalla tasolla kuin vuoden 2012 kuntavaaleissa, jolloin ehdolla oli 537 yrittäjää.
– Koska erityisesti suurten puolueiden ehdokasmäärät laskivat, odotimme yrittäjäehdokkaidenkin määrän tippuvan dramaattisemmin. Yrittäjäjärjestön viesti siitä, että sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen kunnalle jää aiempaa enemmän resursseja elinvoima-asioiden kehittämiseen ja yrittäjyyden tukemiseen, on tavoittanut yrittäjät, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munteriloitsee.
Kokoomuksella on Varsinais-Suomen Yrittäjien keräämien tietojen perusteella eduskuntapuoleista eniten yrittäjäehdokkaita: yhteensä 213. Keskustalla on Varsinais-Suomessa 169 yrittäjäehdokasta, vihreillä 33, perussuomalaisilla 29, Sdp:llä 19, Rkp:lla 16, kristillisdemokraateilla 12 ja vasemmistoliitolla 9.
Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona.
– On hienoa, että niin moni yrittäjä on asettunut ehdolle. Ääni yrittäjälle on ääni kunnan elinvoimalla ja kunta voi juuri niin hyvin kuin sen yritykset voivat. Kunta on jatkossakin yrittäjän läheisin kumppani ja myös yrittäjän koti, Hanna Munter toteaa.
Yrittäjäehdokkaiksi lasketaan henkilöt, jotka omistavat Y-tunnuksellisen yrityksen tai osan yrityksestä ja työskentelevät omistamassaan yrityksessä aktiivisesti tai päättävässä asemassa.

Someron Yrittäjien puheenjohtaja Janne Tolvi kehottaa äänestämään yrittäjiä.

– Kuntavaalikampanjat ovat käynnistyneet ja nyt on erityisen tärkeää, että valtuustoihin saadaan yrittäjien ääni kuulumaan ja näkymään. Yrittäjät äänestäkää yrittäjiä valtuustoon!

– Elinvoimaisen kunnan perusedellytys on, että se pystyy tunnistamaan toimintaympäristön muutokset, sopeuttamaan ja kehittämään toimintaansa niiden mukaan. Valtuutetuiksi tarvitaan kaikenlaisia kuntalaisia, jotta asioiden hoitoon saadaan mahdollisimman laaja näkemys ja kattaus kuntalaisten edustamilta elämän eri osa-alueilta. Yrittäjät ovat yksi tärkeä porukka, joilla on näkemystä ja kokemusta liiketoiminta-ja talousosaamisessa. Elinvoimainen kunta huolehtii yrittämiselle toimivat olosuhteet, jotta kuntaan saadaan yrittäjiä ja yritykset pystyvät työllistämään mahdollisimman paljon kuntalaisia, Tolvi muistuttaa.

Somerolla on ehdolla 12 yrittäjää.

Julkaistu: 29.3.2017 | 18:52