Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

3.5.2024 klo 13:23
Uutinen

Vastuullisuus on keskeinen osa strategiaa

Päivitimme Nordeassa vuonna 2021 suunnitelmamme vastuullisuuden sisällyttämisestä liiketoimintastrategiaan ja asetimme pitkän aikavälin tavoitteeksi olla nollapäästöinen pankki vuoteen 2050 mennessä. Haluamme olla asiakkaillemme se ensisijainen, kestävän kehityksen kumppani.

Pankkina omat sisäiset hiilidioksidipäästömme ovat suhteellisen alhaiset, ja huomattavasti suurempi merkitys onkin kiinnittää huomiomme niiden päästöjen vähentämiseen, joita rahoitamme. Vuonna 2022 myönsimme kestävää kehitystä edistävää rahoitusta 58 miljardilla eurolla, mikä edesauttaa tavoitettamme – yli 200 miljardia euroa kestävää rahoitusta vuoteen 2025 mennessä.

Me Nordeassa uskomme, että kestävän kehityksen liiketoimintamalleja käyttävillä yrityksillä on huomattavasti pienemmät riskit niin taloudellisessa mielessä kuin maineenkin kannalta. Tämä jo itsessään on yksi vahva syy siihen, miksi ensisijaisesti haluamme auttaa ja sitouttaa asiakkaitamme saavuttamaan kestävän kehityksen toimintamallin vahvaksi osaksi arkea.

Olemme sitoutuneet osallistumaan

Vastuullisuus meille ja asiakkaillemme tarkoittaa vahvaa vastuun ottamista ja sen tarkastelua, miten liiketoimintamme vaikuttaa ympäristöömme. Olemme asiakkaittemme tukena vihreän siirtymän matkalla – pankkitoiminnan lisäksi tarjoamme asiakkaillemme tukea ja apua varmistaaksemme ja saavuttaaksemme tulevaisuuden kestävän kehityksen.

Olemme sitoutuneet olemaan yhteydessä asiakkaisiimme ympäristö-, sosiaali- ja hallintoasioissa (ESG)  – niin riskien vähentämiseksi, kuin muutosmahdollisuuksien tunnistamisessa ja erityisesti koko matkalla kohti hiilineutraalisuutta.

Mitä hiilineutraalisuudella tarkoitetaan?

Hiilineutraaliudella tavoitellaan sitä, että yritys tai tuote tuottaisi vain sen verran hiilidioksidipäästöjä kuin se pystyy itse sitomaan. Toisin sanoen hiilineutraalin tuotteen hiilijalanjäljen tulisi koko elinkaareltaan olla nolla. Yritykset voivat saavuttaa hiilineutraaliuden vähentämällä päästöjään ja kompensoimalla sellaiset kasvihuonepäästöt, joita toiminnasta väistämättä aiheutuu ja joita ei voida muilla keinoin vähentää. Nordean tavoitteena vähentää suoria sekä laina- ja sijoitussalkkujen päästöjä 40-50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2019 tasosta sekä olla hiilineutraali pankki vuoteen 2050 mennessä. Nordea tarjoaa asiakkailleen myös ilmaisen hiilijalanjälkilaskurin Nordea Business -verkkopankissa.

Vastuullisuus on tullut jäädäkseen

”Yritysten on valmistauduttava vihreään siirtymään monestakin syystä. Niiden on varauduttava uusiin lakeihin, vaatimuksiin ja säännöksiin, pystyttävä tunnistamaan uudet mahdollisuudet ja riskit sekä pysyttävä askeleen edellä kilpailijoitaan. Yritysten on myös oltava houkuttelevia sijoituskohteita osakkeenomistajilleen. Vastuullisuuden sisällyttäminen liiketoimintamalliin on erittäin tärkeää yritysten tulevaisuutta silmällä pitäen, sillä vastuullisuus ja kannattavuus liittyvät erottamattomasti toisiinsa.” Kristina Løvenskiold, Nordean Business Bankingin vastuullisuusasiantuntija.

Elisabet Tiainen
Rahoituspäällikkö

Nordea | Yrittäjän Pankki Savo-Karjala
Käyntiosoite: Siltakatu 10A, 3.krs, 80100 JOENSUU, Suomi
Puh.: 020302807
Sähköposti: elisabet.tiainen@nordea.fi