6.9.2018 klo 10:07
Uutinen

Veikkolan koulun rehtori Jussi Roms palkittiin yrittäjyyskasvatuksesta

Kirkkonummelalaisen Veikkolan koulun rehtori Jussi Roms sai Uudenmaan Yrittäjien yrittäjyyskasvatusstipendin merkityksellisestä työstään yrittäjyyskasvatuksen eteen.

– Jussi Roms on innostava, aktiivinen ja positiivinen oppilaiden ohjaaja. Hänen ansiokseen voidaan nähdä Veikkolan koulun yrittäjyyskasvatuskurssien menestyksen, sekä kurssilaisten menestyksen, perustelee Kirkkonummen Yrittäjät ehdotustaan.

Rehtorina Roms on avainasemassa mahdollistamassa yrittäjyyskasvatusta.

– Nykyään yritän tehdä itsestäni mahdollisimman tarpeetonta yrittäjyyskasvatuksessa. Jos yrittäjyyskasvatus ei ole kiinni yhdestä, kahdesta tai kolmestakaan ihmisestä koululla, olen onnistunut, Roms sanoo. Useiden opettajien aktiivinen tekeminen yrittäjyyskasvatuksen parissa on parasta onnistumistamme, yksin tätä ei voi toteuttaa kovin pitkälle.

Veikkolan koulussa yrittäjyyskasvatusta toteutetaan eri luokka-asteilla monipuolisesti. Yläkoulussa tarjotaan mahdollisuutta osallistua Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Alakoulun 5-6 -luokkalaisten Pikkuyrittäjät -valinnaiskurssit on kolme vuotta toteutettu yhteisinä kursseina naapurissa olevan Vuorenmäen koulun kanssa ja ne ovat koulujen ylivoimaisesti suosituimmat valinnaiskurssit. Veikkolan koulu on ollut edelläkävijöitä Pikkuyrittäjät-kurssien järjestäjänä ja Kirkkonummi on myös palkittu vuoden pikkuyrittäjämäisimpänä kuntana.

– Nuori Yrittäjys ry:lle iso kiitos siitä, että heiltä saa niin valmiin ja hyvän materiaalin yrittäjyyskasvatukseen. Harvalta osa-alueelta koulutyöhön saa niin valmiin paketin, Roms sanoo.

– Seuraava haasteemme on lisätä yritysyhteistyötä. Kansainvälisestikin opetuksen kehittämisen trendi on kääntää katsetta koulusta ulospäin, katsoa maailmaa yhdessä.

– Kun maailma muuttuu koko ajan vaikeammaksi, opetussuunnitelman perusteista korostuu kansalaisena kasvaminen. On tärkeää, että rakennamme yhdessä yritysten kanssa toimivaa, ennakoitavaa ja sujuvaa yhteiskuntaa, Roms kertoo.

Stipendisumman Roms kertoo käyttävänsä osaamisensa kehittämiseen. Ehkäpä seuraavaan matkaan haistelemaan opetuksen uusia tuulia maailmalla.