7.6.2024 klo 12:47
Uutinen

Verkostoitumista ja näkökulmia yrityskauppaan – YrityskaupaKS-hankkeen aloitusseminaari keräsi paikalle suuren osallistujamäärän

Hankkeen aloitusseminaarissa oli paikalla noin 100 osallistujaa. Tapahtuman yhteydessä järjestettiin myös Keski-Suomen Yritysmarkkinat ja omistajanvaihdosasiantuntijoiden verkostotapahtuma.

YrityskaupaKS-hankkeen aloitusseminaari järjestettiin torstaina 6.6. Kylpylähotelli Peurungassa. Omistajanvaihdosten superpäivän avasivat Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski sekä Witas Oy:n toimitusjohtaja Tapani Laitinen.

Tapahtumapäivä alkoi aamupäivän kestäneellä seminaarilla, jonka ohjelmaan sisältyi hankkeen esittely ja omistajanvaihdosten taustoitus sekä OV-asiantuntijoiden paneelikeskustelu.

Paneelikeskustelussa nostettiin esiin tärkeitä näkökulmia ja vinkkejä yrityskauppojen toteuttamiseen. Paneelin asiantuntijoina esiintyivät Soile Pusa POP Pankki -ryhmästä, Seppo Sneck TietoAkseli Corporate Finance Oy:stä, Markus Raaska Finnvera Oyj:stä, Juha Rantanen Suomen Yrityskaupat Oy:stä sekä Joni Borgström Keski-Suomen Hallituspartnereilta/Keski-Suomen Yrityskummeilta.

Seminaarissa kuultiin tapahtumaan osallistuneen Jakeman Oy:n toimitusjohtaja Veli-Pekka Niemistön inspiroiva ostajatarina. Niemistö teki ensimmäisen yrityskauppansa vuonna 2019 ostaessaan teräsrakenteisiin keskittyvän Jakeman Oy:n – tähän päivään mennessä yrityskauppoja on toteutunut jo yhteensä neljä. Hän kuvaa päivän antia merkitykselliseksi erityisesti ensimmäistä yrityskauppaa suunnitteleville.

-Seminaari toi varmasti paljon tarpeellista tietoa niille yrittäjille, jotka ovat prosessin alkutaipaleella ja miettivät ensimmäistä yrityskauppaa. Itse sain eniten irti paneelikeskustelusta, jossa käytiin läpi ajankohtaisia tämän hetken asioita liittyen yrityskaupan tekemiseen, Niemistö summaa.

Hän pohtii myös hankkeen tavoitteita ja merkitystä keskisuomalaiselle yrityskaupalle.

-Toivon, että hankkeella saadaan parannusta kuntien ja yritysten väliseen yhteistyöhön sekä myytävien yritysten ja ostajien kohtauttamiseen. Tällä hetkellä yritysten myynnistä ei puhuta avoimesti ja systeemi on jäykkä, Niemistö sanoo.

Aamupäivän seminaariosuuden päätti keynote-puhuja, soutaja Jari Saario, joka käsitteli puheessaan motivaatiota, tavoitteiden saavuttamista ja itsensä johtamista.

Iltapäivän ohjelmaan kuuluivat Keski-Suomen OV-asiantuntijaverkostotapaaminen sekä Keski-Suomen Yritysmarkkinat, jossa yritysmyyjien oli mahdollista tavata ostajia ja yrityskaupan asiantuntijoita.

YrityskaupaKS-hanke

YrityskaupaKS-hankkeen tavoitteena on muun muassa yritysten myyntikunto-osaamisen parantaminen, potentiaalisten yritysostajien herättely ja kontaktointi sekä kuntien osaamisen ja sidosryhmäyhteistyön lisääminen omistajanvaihdosten edistämiseksi.

YrityskaupaKS – myyntikuntoa ja ostopolkuja Keski-Suomeen -hankkeen toteuttavat yhdessä Keski-Suomen Yrittäjät ry ja Kehittämisyhtiö Witas Oy. Toiminta on Euroopan unionin osarahoittama Euroopan sosiaalirahastosta. Rahoittajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus ja kumppaneina toimivat Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Keulink Oy, Laukaan Kehitysyhtiö Oy, Äänekoski sekä Sydänsuomessa-alueelta Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy, Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas ja Viitasaari.

Hankkeen toteutusaika on 1.2.2024-31.5.2026.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Markus Johansson 045 690 1866, markus.johansson@yrittajat.fi
Omistajanvaihdosasiantuntija Tarja Vartiainen 044 351 5499, tarja.vartiainen@witas.fi