2.1.2020 klo 07:14
Uutinen

Verkostojen verkostolta uudenvuoden lupaus

Kansallinen yrittäjyyskasvattajien verkosto on asettanut tavoitteen, että jokainen suomalainen nuori saa yrittäjyyskasvatusta kouluasteesta ja paikkakunnasta riippumatta. Heidän mielestä tässä onnistutaan, kun jokaisella opettajalla on valmiudet toteuttaa yrittäjyyskasvatusta omassa työssään.

YES on kansallinen toimija, joka kokoaa yhteen yrittäjyyskasvatustoimijat sekä yrittäjyyden ja työelämävalmiuksien kehittämisestä kiinnostuneet. Verkostossa on 14 alueellista toimijaa, joista yksi on YES Kanta-Häme.

­– Lähdemme ensi vuonna rakentamaan entistä laajempaa yrittäjyyskasvatuksen toimijaverkostoa ja kehittämään yrittäjämäistä toimintakulttuuria. Tahdomme johtaa aktiivista ja keskustelevaa yrittäjyyskasvatuksen yhteisöä, jossa on edustettuina eri kouluasteet, yrittäjät ja muut työelämän toimijat, kuntapäättäjät sekä muut yrittäjyyskasvatuksen toimijat, sanoo valtakunnallisen YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

Lehtonen toteaa, että alkava vuosi on vahvaa kehittämistä valtakunnallisesti ja alueellisesti.

– vuonna 2020 YES-verkosto näkee oppimisen tapahtuvan yhä vahvemmin eri toimijoiden muodostamassa oppimisen ekosysteemissä. Yrittäjyyskasvatuksella on tärkeä rooli elinvoimaisuuden rakentamisessa ja osaamisen hyödyntämisessä, Lehtonen summaa.

Hämeen Yrittäjät vastaavat maakunnan Yes-verkoston toiminnasta. Haaste otetaan alueella nöyrästi vastaan.

– Aloitimme alueellista toimintaa Kanta-Hämeessä vasta vuosi sitten. Alussa olemme keskittyneet vain strategiseen opetuksen kehittämiseen. Tämä selvästikään ei riitä, vaan kysyntää vahvempaan vuorovaikutukseen opettajien kanssa on. Otamme tästä kopin, Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka lupaa.