20.3.2018 klo 15:02
Uutinen

Videoita hyödyntävän yksinyrittäjän vinkit digieksyneelle: Uskalla esiintyä ja opi palautteesta

Videoiden käyttö on yhä suuremmassa roolissa yritysten viestinnässä. Verkkovalmennuksia tarjoava yksinyrittäjä neuvoo kokeilemaan rohkeasti ilman epäonnistumisen pelkoa.

Heli Järvelinin WorkWise-yritys valmentaa työyhteisöjä, ja yrittäjille hän tarjoaa verkkokursseja perustamansa Menestymisen tilan kautta. Järvelin oli puhumassa kokemuksistaan tänään järjestetyssä Yrittäjän digikoulussa Helsingissä.

– Verkkotyökalujen kautta pystyy tekemään työstä vuorovaikutteista, se ei ole pelkästään yksisuuntaista, kuten moni saattaa luulla.

Järvelin tekee paljon videoita ja hyödyntää myös sosiaalisen median livevideopalveluita.

– Videoiden teko on ollut iso oppi. Yrittäjien pitäisi uskaltaa esiintyä itsenään ja julkisesti. Teen nykyään paljon livevideoita niin, etten edes suunnittele niitä merkittävästi etukäteen. On vain aihe ja ajatuksia. Se sopii minulle, mielelläni pallottelen ajatuksia katsojien kanssa. Siitä tulee se vuorovaikutus.

Järvelinin vinkit yrittäjälle

1. Kirkasta itsellesi, mikä on niin tärkeä viesti että se ansaitsee tulla levitetyksi potentiaalisille asiakkaillesi. Viestin pitää olla sellainen, että se pitää saada perille. Älä mieti tässä vaiheessa omia digitaitojasi, älä anna taitojen puutteen rajoittaa ajattelua.

2. Ole valmis oppimaan ja hanki tietoa joka paikasta, mistä sitä on saatavilla. Ota mallia muilta, käy koulutuksissa tai opiskele netistä.

3. Lähde rohkeasti kokeilemaan. Samalla kun opit, lähde heti kokeilemaan sitä ainakin pienimuotoisesti. Kun kokeilet, unohda epäonnistumisen pelko.

4. Kun saat palautetta, opi siitä. Vaikka itse olisi kuinka vakuuttunut omasta asiastaan, kuuntele palautetta ja muuta tekemistäsi sen perusteella. Jaa rohkeasti omia ajatuksia ja kysy muilta, mikä tuotteessa / palvelussasi on kiinnostavaa. Etsi oma persoonallinen tapasi tehdä asioita ja tee yritystoiminnastasi oman näköinen juttu.

5. Ota yksi digitaalinen työkalu kerrallaan käyttöön. Jos se toimii ja tuntuu itsestä kivalta, opettele se ja ota seuraava käyttöön. Muista, että kaikkea ei tarvitse hallita kerralla. Jos jokin ei sovi itselle, jätä se pois. Tarkoitus on, että oma motivaatio säilyy.

Teksti ja kuva: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi