8.4.2022 klo 15:18
Uutinen

Vierailu Hippalan maitotilalla

Kotkan Yrittäjät kävi tutustumassa maaliskuun lopussa Kotkan ainoaan maitotilaan. Hippalan tila on tehnyt mittavat investoinnit ja rakentanut todella modernin tuotantolaitoksen Kotkaan. Kotkan Yrittäjillä oli mahdollisuus käydä kurkistamassa tuotantolaitoksen tiloihin ja olikin todella innostava ja mielenkiintoinen vierailu.

Tuotantolaitos on täysin automatisoitu ja lehmät käyvät lypsyllä lypsyrobotissa. Lypsyrobotti kirjaa kunkin lehmän maidontuotannosta tarkat lukemat ja laskee, kuinka paljon kunkin lehmän tulisi tuottaa maitoa vuorokaudessa. Mikäli lehmä ei ole käynyt tarpeeksi lypsyllä, järjestelmä tekee tästä hälytyksen.

Lehmät käyvät keskimäärin 2,6 kertaa vuorokaudessa lypsyllä ja lypsykerroilla maitomäärä on noin 16-17 litraa. Tilalla käy maitorekka hakemassa lastin joka toinen päivä ja vierailupäivän saldo oli yli 9000 litraa. Vaikuttava määrä. Hippalan tila on Valion sopimustuottaja.

Hauskana yksityiskohtana kerrottanee, että tilalla on lehmille rapsutuskone. Lehmät voivat itse mennä koneen luokse ja kone rupeaa rapsuttamaan. Aika veikeää.

Kaiken kaikkiaan todella mielenkiintoinen ja avartava vierailu, kiitos kovasti emännälle ja isännälle vastaanotosta!