30.3.2017 klo 10:08
Uutinen

Viihdebisneksen yrityksille oma Slush-tyyppinen tapahtuma

Helsingissä järjestetään 4.–5. toukokuuta Entertainment Business Arena (EBA). Tapahtuma kokoaa yhteen viihdeteollisuuden yrityksiä ja yhteisöjä muun muassa musiikkialalta, pelifirmoista, elokuvasta, tv:stä, radiosta, suoratoistopalveluista ja operaattorien viihdepalveluista.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä viihdeteollisuuden tapahtumassa on mukana myös alan kattojärjestöjä ja rahoittajia. Crowne Plazassa järjestettävä tapahtuma muistuttaa hieman kasvuyritysten megatapahtumaa Slushia. Tarjolla on puheenvuorojen ja paneelien lisäksi case-esittelyitä ja live-tapahtumia – ja tietysti afterworkia ja verkostoitumista.

Tapahtuman tuottajina on kaksi naista, Jenni Lähteenmäki ja Taija Holm, jotka ovat pitkän linjan ammattilaisia viihdetuotannoissa. Holm hoitaa muun muassa Eppu Normaalin ja Yö-yhtyeen pr:ää ja Lähteenmäki on työskennellyt mm. vastaavana tuottajana tv-tuotantoja Suomessa Fremantle Mediassa.

Idea EBArenasta syntyi jo itse asiassa toissa vuonna, ja sitä on kypsytelty eri tahojen kanssa.

– Ajattelemme, että tarve tämän tyyppiselle kohtaamispaikalle on olemassa. Suomalaista viihdeteollisuutta yhdistävää ja kokoavaa foorumia ei ole. Jos viihdeteollisuus jossain foorumissa kohtaa, se on ehkä kesäisin isojen festareiden bäkkäreillä, tuottajat Holm ja Lähteenmäki kuvailevat.

He päättivät, että ensimmäinen Entertainment Business Arena keskittyy edistämään kotimaisten toimijoiden yhteistyötä. Samalla edistetään kansainvälisesti kiinnostavien uusien yhteistyömallien, tuotteiden ja palvelujen syntymistä eri toimialoilla ja niiden välillä.

Kaksipäiväisen tapahtuman juontaa tv- ja radiopersoonana tunnetuksi tullut Jussi Heikelä.

Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi