25.8.2021 klo 09:00
Uutinen

Viikko aikaa hakea lisäaikaa verojen maksuun helpotetuin ehdoin

Yrityksillä ja henkilöasiakkailla on elokuun loppuun asti aikaa hakea lisäaikaa verojen maksuun helpotetuin ehdoin.

Helpotettujen maksujärjestelyjen tavoitteena on auttaa erityisesti yrityksiä ja toiminimiyrittäjiä, jotka ovat koronatilanteen takia maksuvaikeuksissa.

Helpotettua maksujärjestelyä voi hakea 31.8. asti OmaVerossa.

Osa helpotettuun maksujärjestelyyn hakeutuneista yrityksistä samoja kuin edelliskerralla

Lisäaikaa verojen maksuun voi hakea normaalitilanteessakin, mutta silloin ehdot ovat tiukemmat. Koronavirusepidemian takia maksujärjestelyn ehtoja helpotetaan nyt toisen kerran.

Helpotettua maksujärjestelyä haki viime vuonna 39 000 asiakasta. Hakeneista puolet oli yrityksiä ja puolet henkilöasiakkaita.

Verovelan kokonaismäärä laskussa

Verovelan kokonaismäärä oli heinäkuussa 3,6 miljardia euroa. Ennen koronapandemiaa verovelan määrä oli noin 3,1 miljardia euroa. Verovelkaa on nyt 500 miljoonaa vähemmän kuin vuosi sitten elokuussa 2020. Verovelasta maksujärjestelyssä on tällä hetkellä 40 %.

FAKTA: helpotetut maksujärjestelyt 2021

Jos asiakas pääsee helpotettuun maksujärjestelyyn, asiakas saa

  • lisäaikaa jo maksujärjestelyssä olevien verovelkojen maksuun
  • alennetun viivästyskoron verovelalleen 1.5.2021 alkaen. Viivästyskorko on 2,5 %, kun korko normaalisti on 7 %.

Helpotettua maksujärjestelyä voivat hakea kaikki asiakkaat, joilla ei ole esimerkiksi ilmoituspuutteita tai veroja ulosotossa. Helpotettua maksujärjestelyä voit hakea myös, vaikka sinulla olisi aiempi, ennen kesäkuuta 2021 tehty maksujärjestely edelleen voimassa. Näin saa verojen maksamiseen vielä lisää aikaa. Näissä tilanteissa aiempi maksujärjestely korvataan uudella.

Asiakkaalle loppuvuonna maksettavia veronpalautuksia ei käytetä helpotetussa maksujärjestelyssä olevien verojen maksuun.

Verohallinto pyrkii käsittelemään maksujärjestelypyynnöt viikon sisällä hakemuksen lähettämisestä.