2.9.2019 klo 08:30
Uutinen

Viinikahvila Olaviin talviterassi

Viinikahvila Olaviin on rakenteilla lasitettu talviterassi. Sisällä olevien 60:n asiakaspaikan lisäksi terassin 150 paikasta lasitusten taakse tulee 42.

Talviterassi valmistuu sopivasti syyskuun alkupuolella tuomaan suojaa syksyn sateilta ja takaamaan viihtyisää ja lämmintä nautiskelua keskellä kaupungin vilinää.

– Olavi on istunut lahtelaiseen kaupunkikuvaan erinomaisesti ja kaupunkilaiset ovat ottaneet sen ihanasti vastaan. Nyt viinikahvilaan saadaan kauan kaivattuja lisäasiakaspaikkoja. Terassille tulee lämpölamput, jolloin terassin käyttöaika pitenee ja sitä voi käyttää myös viileämpään vuodenaikaan, Teerenpeli Yhtiöiden yrittäjä, kehitysjohtaja Marianne Pyysing kertoo.

Viljo Revellin suunnittelema rakennus – kulma on kuin tehty kahvilalle

Aleksanterinkatu 10:n rakennuksen, ns. KOP:n talon suunnittelukilpailu järjestettiin 1960-luvulla ja sen voitti arkkitehti Viljo Revellin ehdotus. Revell (1910-1964) oli kansainvälinen modernin arkkitehtuurin taitaja, jonka tunnetuimpia töitä ovat Lasipalatsi Helsingissä ja Toronton kaupungintalo.

Terassin lasitukset rakennetaan ulkoseinästä aavistuksen sisään päin, jotta rakennukseen suunniteltu leijuvuus säilyisi. Sekä museovirasto että kaupunkikuvatyöryhmä ovat ottaneet kantaa suunnitelmaan, jonka on toteuttanut lahtelainen arkkitehtitoimisto Havas Rosberg Oy.

Aleksi 10:n kulmaus on kuin kahvilalle tehty ja kutsuva sijainti onkin yksi Olavin vahvuuksista. Lähi- ja luomutuotantoa suosivan Wine Cafe Olavin valikoimiin kuuluu mm. kahvipaahtimo Kahiwan kahvit, luomuviinejä ja tietysti Teerenpelin omia juomia sekä kevyttä syötävää aamusta iltaan.

Lisätietoja

Anssi Pyysing
Toimitusjohtaja, yrittäjä, Teerenpeli Yhtiöt
0500 830 458
anssi.pyysing@teerenpeli.com

Marianne Pyysing
Kehitysjohtaja, yrittäjä, Teerenpeli Yhtiöt
0500 548 333
marianne.pyysing@teerenpeli.com