26.1.2018 klo 12:22
Uutinen

Virkistyspalveluissa merkittävää kasvupotentiaalia – ”Kiinalaisille pitää räätälöidä kiinnostavia tuotteita”

Virkistyspalveluita luotaava hanke nosti esiin luontomatkailun ja luonnon virkistyskäytön kehittämistarpeita ja alan kasvumahdollisuuksia.

Luontoon perustuviin matkailu-, hyvinvointi- ja virkistyspalveluihin liittyy merkittäviä kasvumahdollisuuksia. Luontomatkailu ja virkistyskäyttö ovat tärkeä osa Suomen biotaloutta, mutta kasvun toteutumiseksi tarvitaan räätälöityjä kannustimia ja toimenpiteitä, todettiin VirKein-hankkeen loppuraportissa.

–Syvensimme tietoa siitä, mitkä asiat kiinnostavat eri kulttuureista tulevia matkailijoita. Iso potentiaali on Kiinassa, Japanissa ja muualla Aasiassa. Heille pitää räätälöidä kiinnostavia tuotteita, mutta sitä yrittäjän on vaikeaa tehdä yksin, Luken tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen kertoo Luonnonvarakeskuksen uutisessa.

Virkistyspalvelut käsi kädessä luontoympäristön kanssa

Liiketoiminnan ja uusien tuotteiden kehittämiseksi tarvitaan innovaatiotoiminnan vahvistamista, asiakaslähtöisen markkinoinnin ja myynnin vahvistamista sekä toimialan tutkimus- ja kehittämistoiminnan lisäämistä.

– Luontoympäristön laadun turvaamiseksi tarvitaan uudentyyppisten rahoitus- ja toimintamallien käytännön kokeiluja ja niitä tukevaa tutkimusta.

Nyt päättynyt hanke toteutettiin Luonnonvarakeskuksen, Itä-Suomen yliopiston ja Suomen ympäristökeskuksen yhteistyönä. Valtioneuvoston kanslian hankkeessa haettiin keinoja metsä- ja vesialueiden kestävän virkistys- ja matkailukäytön kehittämiseksi ja turvaamiseksi.

Hankkeessa koottiin yhteen nykyinen tieto sektorin talous- ja muista hyvinvointivaikutuksista, tilastoinnin tarpeista, kasvunäkymistä ja liiketoiminnan uusista malleista.

Raporttiin tästä

toimitus (at) yrittajat.fi