9.1.2024 klo 09:00
Uutinen

Virtuaaliassari / Konttorin Starat Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Pääkonttoristi ja toimitusjohtaja Sanna Kolehmainen 12-hengen tiimeineen tarjoaa yrityksille sihteeri- ja assistenttipalveluja laidasta laitaan.

Yrittäjän nimi?

Sanna Kolehmainen, Pääkonttoristi / Toimitusjohtaja

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Yrittäjänä vuodesta 2017, yritys perustettu 2016

Yhteystiedot?

👉️ https://www.virtuaaliassari.fi/
👉️ https://www.facebook.com/virtuaaliassarifi/
👉️ https://www.instagram.com/virtuaaliassari/
👉️ https://www.linkedin.com/company/virtuaaliassari/
👉️ https://www.tiktok.com/@virtuaaliassari_

Yrityksen toimiala?

Tarjoamme yrityksille sihteeri- ja assistenttipalveluja laidasta laitaan.

Virtuaaliassistentti on toimiston Yleismies Jantunen, joka järjestää kaapit, arkistoi, mapittaa, laskuttaa, järjestää tilaisuudet, kilpailuttaa tarjoukset, järjestää kuitit kirjanpitoon, hoitaa asiakaspalvelua, allokoi kulut asiakasprojekteissa ja paljon paljon muuta.

Virtuaaliassari, taloushallinnon assistentti, toimistosihteeri, HR-assistentti, media-assistentti, viestintäassistentti, järjestösihteeri, tapahtumakoordinaattori, kiinteistöassistentti, johdon sihteeri tai hallintoassistentti – meistä on moneksi!

Palvelua tuotamme niin etänä kuin paikan päällä asiakkaan tiloissa.

toimitusjohtaja Sanna Kolehmainen, Virtuaaliassari / Konttorin Starat Oy

Yrityksen tarina/historia?

Perustin yrityksen, sillä halusin yrittäjäksi. Eräänä iltana välähti, että virtuaaliassistentti on juuri sitä, mitä olen tehnyt koko ikäni, olenhan johdon sihteeriksi valmistunut HSO-Tradenomi! Yrityksen nettisivut ja domainit perustin siltä istumalta ja samana syksynä asiakkaita oli jo niin paljon, että omat kädet eivät riittäneet. Meillä on ollut hyvää kasvua siitä asti.

Tällä hetkellä minulla on 12 vakituista työntekijää, 3 työntekijäosakasta, 3 tiimiesimiestä, joista yksi on myös operatiivinen johtaja. Kasvua nuppilukuun on odotettavissa jälleen tänä vuonna.

Muutimme viime keväänä isompiin tiloihin Niittykumpuun ja tuplasimme samalla neliöt. Teemme asiakastyötä paljon toimistoltamme käsin, tiimin tuki on hurjan tärkeää. Asiakkaiden toimistoilla käymme myös paljon – tämä on selkeästi lisääntynyt koronavuosien jälkeen.

Meillä on hurjan hauska porukka, hyvä meininki ja työ, joka palkitsee päivittäin. Sihteerin ja assistentin työssä osaa nauttia pienistäkin onnistumisista ja voimaa saa siitä, kun pääsee auttamaan asiakasta. Kyllä meillä aikalailla eletään unelmaa ja asiakkaat ovat kaikki aivan ihania! 😊

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Nykyään teen paljon vähemmän asiakastyötä, sillä hallinnon ja HR:n määrä on kasvanut, mutta aamun avaan sähköpostilla kuten asiakastyössäkin.

Hoidan meidän myyntiä yhdessä meidän COO:n, Hanna Niemisen kanssa. Olen myös mukana uusien asiakkaiden käyttöönotoissa ja perehdytyksessä. Muutoin päivät menevät sisäisissä palavereissa, myyntipalavereissa ja hallinnon parissa.

Välillä tuntuu, että Virtuaaliassarikin kaipaisi omaa assaria… 😅

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Asiakkaita meillä on useilta eri toimialoilta, kuten viestinnästä, markkinoinnista, rahoitus-, kiinteistö- ja tapahtuma-alalta. Lisäksi meillä on paljon konsultteja, kouluttajia, valmentajia, juristeja ja muita yksintoimijoita, joiden hallinnon työtaakkaa helpotamme.

Meillä on myös paljon asiakkaita sähkö- ja rakennusalalta, yhdistyksistä sekä IT-alalta, sillä näistä meillä on paljon kokemusta sekä alan järjestelmien tuntemusta.

Pääsemme siis tutustumaan useaan eri toimialaan, yrityskulttuuriin ja tehtäviin viikon mittaan. Vaihtelevuus tässä onkin yksi tärkeä elementti ja työn suola.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Kuuntelen asiakasta ja pyrin löytämään hänelle parhaan ratkaisun, en siis palaa ongelman vaan ratkaisun kanssa oli kyseessä myynti tai asiakastyö. Myynnissä uskallan myös sanoa, jos emme pysty auttamaan ja käännän asiakkaan toisen asiantuntijan luo.

Olen myös saanut kasattua upean tiimin asiantuntijoita ympärilleni. Uskon, että olen onnistunut esimiehenä ja olen hyvä pomo omalle porukalleni. Johtajana olen reilu, rento ja luotettava ja johdan esimerkin kautta.

Miten purat stressiä?

Ahmin koukuttavia sarjoja suoratoistopalveluista ja vietän aikaa perheen kanssa. Toisinaan rentoudun sukkapuikkojen tai pienoismallien seurassa, toisinaan otan lasillisen hyvää viiniä takkatulen loimutessa taustalla.

Päätin jo yrittämisen alkuaikoina, etten ota töitä uniin enkä valvo ongelmien takia öisin. Tästä olen aika hyvin pystynyt pitämään kiinni, vaikka päivät venyisivät ja tekemistä olisikin paljon.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Olen kasvanut lama-ajan yrittäjäperheessä ja seurannut sivusta vielä toisen laman isäni yrityksen kautta. Molemmissa tapauksissa varastoa oli paljon ja ongelmia sen mukaisesti. Koettelemukset lähipiirissä eivät kuitenkaan muuttaneet haluani lähteä kehittämään jotain omaa. Erotuksena isääni, minulla ei ole varastoa ja palveluala on muutoinkin turvallisempi ratkaisu kuin vähittäiskauppa.

Tavoitteeni oli tehdä itselle mielekästä työtä oman aikataulun mukaan ja lyhentää työviikkoa 3-4 päivään. Kaikessa muussa olen onnistunut paitsi työviikon lyhentämisessä. Tosin viimeiset kaksi vuotta olen voinut tehdä lyhyempää viikkoa, sillä Hanna on ottanut meillä koko ajan isompaa roolia.
Ehkä työpäivien pituus oli ainoa asia, josta minulla oli hieman vääristyneet kuvitelmat yrittäjäpolulle astuessani. En silti kadu päivääkään ❤️

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Olen aika avoin kirja – en juurikaan häpeile tai kadu mitään! Täysin turhaa energiankäyttöä 😊Toisinaan nautin hyvästä lounaasta hyvässä seurassa hyvän viinin kanssa – jos tämä on keskellä päivää niin menisikö se sitten paheen piiriin?

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

  • Uskalla, luota ja nauti.
  • Uskalla yrittää ja kokeilla uutta. Jatkuvasti.
  • Luota omaan tekemiseesi, vaistoosi ja itseesi. Älä vilkuile sivuille vaan keskity omaan juttuusi.
  • Nauti matkasta: elämä ei ole sprintti vaan maratoni. Sama koskee myös yrittäjäelämää. Välillä tuntuu, että kaikilla on kova kiire perille. Silloin pienet ilot ja onnistumiset unohtuvat tai jäävät huomaamatta.

Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >