Visa käynnistää naisille suunnatun apurahaohjelman
Visa käynnistää naisille suunnatun apurahaohjelman toistamiseen. Kuva: Getty Images
17.8.2023 klo 10:08
Uutinen

Visa käynnistää apurahaohjelman naisyrittäjille

Kolme suomalaista naisomisteista yritystä saa kukin 10 000 euroa ja yritysvalmennusta.

Visa käynnistää She´s Next-apurahaohjelman toisena vuonna peräkkäin. Kolme suomalaista naisomisteista yritystä saa kukin 10 000 euroa ja yritysvalmennusta IFundWomenilta. 

Suomessa naisten osuus yrittäjistä on huomattavasti pienempi kuin EU:ssa keskimäärin. Suomen Yrittäjänaisten Liitto arvioi, että naiset saavat alle kuusi prosenttia starttirahoituksesta. Vain pieni osa sijoitetusta pääomasta kohdentuu naisten omistamiin yrityksiin.

Visa kertoo tiedotteessaan, että pandemiavuodet olivat raskaita useimmille naisyrittäjille. Maksuverkoston tekemän tutkimuksen mukaan yhdeksän kymmenestä naisomisteisesta pienyrityksestä selvisi pandemiasta verkkomyyntiin tekemänsä lisäpanostuksen ansioista.

– Digitaalinen osallisuus ja taloudellisten vaikutusmahdollisuuksien lisääminen ovat edelleen keskeisiä tekijöitä yhteisöjen sopeutuessa Covid 19:n jälkeiseen aikaan. Haluamme vahvistaa naisten omistamien pienyritysten vaikutusmahdollisuuksia, koska uskomme, että niillä on tärkeä rooli kasvun luomisessa.  She’s Next -aloitteella haluamme korostaa naisyrittäjien merkitystä ja tarjota resursseja sinne, missä niitä eniten tarvitaan. Apurahaohjelma on suunnattu naisyrittäjille, jotka tarvitsevat pääomaa pienyrityksensä kasvattamiseen, hallinnointiin tai rahoittamiseen, Visan Pohjoismaiden ja Baltian markkinointipäällikkö Elena Fadeeva kertoo tiedotteessa.

Apurahaa hakeakseen yrityksen on oltava rekisteröity Suomessa ja sillä pitää olla toimintaa vähintään viimeisen vuoden ajalta. Yrityksen tulee toimia digitaalisessa tai fyysisessä ympäristössä ja sen on oltava vähintään 51 prosenttisesti naisten omistama. Hakuaika alkaa 17. elokuuta ja päättyy 28. syyskuuta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus