18.5.2017 klo 09:52
Uutinen

Voglia ja Puro Design yhteistyöhön

Voglia ja Puro Design alkavat kehittää vaatteita terveydenhuoltoalalle.

Suomalaisen vaateteollisuuden konkari Voglia Oy ja terveydenhuollon työvaatteisiin keskittynyt Puro Design Oy laajentavat osaamistaan yhteistyöllä.

– Tavoitteenamme on kehittää ja vahvistaa korkealaatuista suomalaista terveysteknologian erikoisosaamista työvaatetuksen osalta myös vientituotteeksi, kertoo Voglia Oy:n toimitusjohtaja Markku Virtanen.

Suomalainen naistenvaatteiden valmistaja Voglia on mukana Puro Designissa nykyisten omistajien suunnittelija Minttu Wikbergin ja toimitusjohtaja Matti Huhtisen lisäksi. Kaikki osapuolet omistavat yrityksestä tasaosuuden.

– Suomalainen design leviää hyvää muotoilua ansaitsevalle ja tarvitsevalle toimialueelle, joka koskettaa tuhansien ihmisten elämää päivittäin, sanoo Puro Design Oy:n toimitusjohtaja Matti Huhtinen.

Puro Design Oy on perustettu vuonna 2009 tuottamaan materiaaleiltaan ja ergonomialtaan funktionaalisia vaatteita terveydenhuoltosektorille. Koska ala on fyysisestikin vaativa, käytetään vaatteissa hyväksi urheiluvaatepuolelta tuttuja materiaaleja, leikkauksia ja yksityiskohtia. Erityishuomiota kiinnitetään joustavuuteen, hengittävyyteen ja hankaamattomuuteen. Vaatteiden valmistuksessa suositaan myös ekologisia materiaalivalintoja ja lähialueen tuotantoa.

Vaatteiden suunnittelija Minttu Wikberg on valmistunut ennen Taideteollisesta korkeakoulua myös sairaanhoitajaksi, joten suunnittelun tukena on omakohtainen kokemus terveydenhuoltoalalta.

– Puron lähtökohtana on ymmärrys hoitohenkilökunnan arjen vaativuudesta ja halu tehdä vaatteita, joiden ilme ja käyttömukavuus parantavat työskentelyä. Olemme osa ketjua joka viime kädessä vaikuttaa myös potilaan hyvään hoitoon, kertoo Wikberg.

Voglia Oy on vaatettanut pohjoismaalaisia naisia jo yli 30 vuoden ajan. Hämeenlinnan Lammilla toimivan perheyhtiön lähtökohtana ovat aina laadukkaat ja hyvin istuvat vaatteet.

– Koulutetun henkilökunnan ansiosta Voglialla on vahvaa tuotekehitys- ja tuotantologistiikan osaamista. Yrityksen arkea on 3D-teknologia tuotesuunnittelussa ja kaavoituksessa, kuten myös sujuvat digitaaliset kaupankäynnin prosessit, korostaa Virtanen.

Molempien yritysten hyvä yhteistyöverkosto muiden alan toimijoiden kanssa Suomessa ja Virossa mahdollistavat joustavan työskentelyn myös terveydenhuoltoalan vaatevalmistuksessa.

Yhä lisääntyvä tiedostava kuluttaminen asettaa vaatimuksia myös työvaatteiden vastuullisempaan tuotantoon. Kestävämmät ja pitkäikäisemmät vaatteet lisäävät yritysten kustannustehokkuutta.

Tulevaisuudessa tavoitteena on saada Puro Designin vaatteet osaksi kiertotaloutta, jotta arvokas materiaali siirtyisi uusiokäyttöön käyttöiän tultua täyteen.