7.11.2017 klo 15:13
Uutinen

Vuoden 2017 Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto PaaPii Design Oy:lle

TIEDOTE
4.11.2017

Vuoden 2017 maakunnallinen Yrittäjäpalkinto PaaPii Design Oy:lle

Keski-Pohjanmaan Yrittäjien maakunnallinen Yrittäjäpalkinto on luovutettu Kokkolalaiselle PaaPii Design Oy:lle. Yrittäjäpalkinnon saajan valitsi K-P:n Yrittäjien arvovaltainen palkintoraati. Palkintoraati halusi nostaa maakunnan menestyvistä yrityksistä esille menestyjän, joka erikoistumisellaan ja vakaalla kasvullaan erottunut esimerkillisenä esikuvana alueemme elinkeinoelämälle.

Yrittäjäpalkinnot luovutettiin Yrittäjägaalassa Kokkolan kaupungintalolla. Tilaisuudessa oli läsnä n. 250 henkeä. Juhlapuheen piti Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Perusteluissaan palkintoraati painotti seuraavia seikkoja:

– Raati totesi, että PaaPii Design Oy on menestynyt erikoistumalla vaatetusalalla suunnitteluun, valmistukseen ja kansainvälistymiseen. Yrityksen kulmakivinä ovat lisäksi eettisyys ja ekologisuus. Myös yrittäjän rohkeus ja ennakkoluulottomuus on antanut yritykselle mahdollisuuden kasvaa voimakkaasti. Menestyksen takana on myös sitoutunut henkilökunta sekä hyvät ja avoimet asiakassuhteet. Yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät.

– PaaPii Design Oy on perustettu vuonna 2011. Yrittäjä ja toimitusjohtaja, Anniina Isokangas, valmisti aluksi lastenhuoneen sisustustuotteita ja pehmoleluja Alavetelissä. Sittemmin mukaan tuoteperheeseen tulivat luomupuuvillaiset vaatetuskankaat jotka ovat nykyisen yrityksen päätuote. Ensimmäinen vaatemallisto lanseerattiin vuonna 2015 vauvoille, lapsille ja naisille. PaaPii sai valtakunnallisen Nuori Yrittäjä palkinnon vuonna 2016.

– Yrityksen liikevaihto-odotus tälle vuodelle on n. 1,3milj€. PaaPii myy tuotteitaan jälleenmyyjille, ja ompeluyrityksille sekä suoraan kuluttajille. Jälleenmyyntipaikkoja PaaPiin vaatteilla on Suomessa tällä hetkellä n. 40 ja lisäksi myyntiä on yli 20 maahan ympäri maailmaa. Yritys työllistää 10 henkilöä ja uusi vaatetustehdas avattiin Kokkolaan heinäkuussa 2017. Oman vaatetehtaan myötä päätuotteeksi on vahvasti nousemassa vaatteet. Yritys käy vuosittain myös kädentaitomessuilla.

Kuntakohtaisia Yrittäjäpalkintoja jaettiin myös

Kokkolan Yrittäjät ja Kokkolan kaupunki ovat valinneet vuoden yrittäjäksi Hannu Sarjan ja Merius Oy:n. Vuoden Nuori Yrittäjä palkinto luovutettiin Emmi Salolle ja Fitverstas Oy:lle.

– Vuonna 2003 Hannu Sarja perusti Kokkolaan yhden miehen suunnittelutoimiston. Tänään yhtiö on 20 hlöä työllistävä suunnittelu-, konsultointi ja projektinhallintapalveluita tarjoava asiantuntijaorganisaatio. Teknologiaa hyödyntäen Merius auttaa suurteollisuusasiakkaitaan toteuttamaan laitosinvestointinsa entistä paremmin. Merius voitti valtakunnallisen yritysten sparrausohjelma Kasvu Openin Pohjanmaan 2017 semifinaalin.

– Fitverstas Oy on vuonna 2014 perustettu yritys liikunta- ja ravitsemusalalle. Yritys kasvoi pikaisesti yhden naisen yrityksestä tuhansien ihmisten yhteisöksi. Fitverstas myy valmista liiketoimintakonseptia valmentajille (franchisingmallilla) sekä täyden tuen liiketoiminnan pyörittämiseen ja markkinointiin. Kaikki toimii yhteisössä jossa ideoidaan, vaihdetaan kokemuksia ja kehitetään. Palvelua on tarjolla jo 13 kaupungissa ja asiakkaita 20 000.

Kälviän Yrittäjät on valinnut vuoden yrittäjäksi Leif Fagernäs ja Best-Hall Oy:n

– Kolme Rukalta lähtenyttä henkilöä perusti Best-Hall Oy:n vuonna 1975 Kruunupyyhyn. Kälviälle yritys muutti 1978. Kansainvälistyminen aloitettiin jo 1980-luvulla viennillä Neuvostoliittoon ja nykyisin puolet liikevaihdosta tulee viennistä. Vuodesta 1997 Best-Hall Oy on kuulut Wiklöf-konserniin. Yritys on vaativien teräsristikkorakenteisten hallien tuotekehitys- ja laatujohtaja sekä täyden palvelun toimittaja. Yritys työllistää 125 henkilöä ja liikevaihdon odotetaan olevan vuoden 2017 lopussa 40milj euroa.

Lohtajan Yrittäjät on valinnut vuoden yrittäjäksi Juha Peranderin ja Taksi Perander

– Yrityksen on perustanut Juha Perander vuonna 1987. Yrityksen toimiala on taksiliikenne. Yritys työllistää yrittäjän lisäksi 2 henkilöä. Peranderin Taksi on useiden vuosien ajan hoitanut tunnollisesti mm. koulukyyditykset ja kalustossa on huomioitu niin invakuljetukset kuin vapaa-ajan matkustus.

Nivalan Yrittäjät on valinnut vuoden yrittäjäksi Pasi Kaarlelan ja Haittamäki Oy:n

– Nivalassa toimiva Haittamäki Oy on perustettu vuonna 2007. Yritys on erikoistunut raskaan kaluston hiekkapuhallus-, maalaus- ja korjaamopalveluihin, työkoneiden yksilöllisten lisävarusteiden rakentamiseen sekä puutavaranostureiden asennukseen. Haittamäki Oy on pyrkinyt kehittämään palvelujaan, laajentamaan kapasiteettiaan sekä tarttumaan rohkeasti uusiin haasteisiin, joita nopeasti kehittyvä työkonetekniikka tuo tullessaan. Yritys työllistää tällä hetkellä kymmenen henkilöä.

Toholammin Yrittäjä on valinnut vuoden yrittäjäksi Heikki Luoman ja Luoman Korjaamo Ky:n

– Luoman Korjaamo Ky on perheyritys, joka on jatkanut toimintaansa isältä pojalle jo 1960-luvulta lähtien. Monipuolisessa ajoneuvo- ja konekorjaamossa huolletaan ja korjataan niin autot, traktorit kuin maatalouskoneetkin. Yritys toimii Konekeskon, H.C.Petersen Finland Oy:n sekä Turun konekeskuksen sopimushuoltokorjaamona. Yritys on ollut mukana myös Fixus-korjaamoketjussa vuodesta 2008 lähtien.

Vetelin Yrittäjät on valinnut vuoden yrittäjäksi Matti ja Jukka Nykäsen ja Peltisepänliike Nykänen Oy:n

– Peltisepänliike Nykänen Oy on ilmastointi- ja peltisepänliike, joka palvelee kuntia, kaupunkeja ja teollisuutta. Myös profiilipeltiä ja rakennuspeltilistaa myydään asiakkaille. Yritys on perustettu 1964 Raimo Nykäsen toimesta. Yritys työllistää tällä hetkellä 32 henkilöä ja liikevaihdon odotetaan olevan vuoden 2017 n 7,0 milj. euroa.

Lisätietoja:
Keski-Pohjanmaan Yrittäjät ry, toimitusjohtaja Mervi Järkkälä puh. 0500 561 145

PaaPii Design Oy, toimitusjohtaja Anniina Isokangas puh. 050 594 1242

Merius Oy, toimitusjohtaja Hannu Sarja puh. 040 553 5790

Fitverstas Oy, toimitusjohtaja Emmi Salo puh. 045 110 0461

Best-Hall Oy, toimitusjohtaja Leif Fagernäs puh. 050 542 9856

Haittamäki Oy, toimitusjohtaja Pasi Kaarlela puh. 0500 878 217

Luoman Korjaamo Ky, toimitusjohtaja Heikki Luoma puh. 0400 265992

Peltisepänliike Nykänen Oy, toimitusjohtaja Matti Nykänen puh. 0400 866 657