28.9.2019 klo 20:25
Uutinen

Vuoden 2019 Maakunnallinen nuori yrittäjä on Juho Rongas, Insinööritoimisto Rongas Oy

Kymen Yrittäjien vuoden 2019 Maakunnallisen nuoren yrittäjän palkinnon sai Haminan Yrittäjistä Juho Rongas, Insinööritoimisto Rongas Oy.

Palkitsemisen perusteluina olivat keskittyminen kannattavaan liiketoimintaan, kyky löytää uusia toimintoja ja ideoita sekä niiden vieminen käytäntöön. Insinööritoimisto Rongas Oy on joustava liiketoiminnan painopisteiden suhteen ja asenne työntekoon on kohdallaan. Yrittäjä Juho Rongas tekee työt sovitusti ja ajallaan, jolloin hänellä on myös tyytyväiset asiakkaat.

Insinööritoimisto Rongas Oy, Juho Rongas

Insinööritoimisto Rongas Oy:n tärkeimmät palvelut ovat taloyhtiöiden remontti-, rakennuttamis- ja valvontapalvelut, joiden lisäksi toiminnoissa on rakennusten ilmatiiviyden mittaukset ja lämpökuvaukset, rakennesuunnittelu sekä energiatodistusten laadinta. Yritys on perustettu vuonna 2009 juuri ennen, kun Rongas valmistui rakennusinsinööriksi. Viimeisimmät vuodet ovat kuluneet asuntotuotannon parissa.

Yrittäjyyteen ajautunut

Juho Rongas ei erityisesti suunnitellut alkavansa yrittäjäksi, vaan hän ajautui siihen tavallaan vahingossa. Rongas perusti ensimmäisen yrityksen jo 19-vuotiaana, jonka jälkeen yrittäjyys on ollut hänelle luonnollinen tapa työllistää itsensä. Yrittäjänä hän on harkitseva ja ottaa hyvin maltillisia riskejä, mutta uskaltaa myös välillä tarttua tilaisuuteen ja muuttaa nopeastikin yrityksen toiminnan suuntaa. Rakennusalalla tulee uusia mahdollisuuksia kehittää toimintaa ja palveluita esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa sekä rakentajien asenteiden muuttuessa.

-Nykyään halutaan rakentaa aikaisempaa laadukkaampaa ja kestävämpää, kertoo Rongas.

Kasvunäkymiä olemassa, mutta ei haluja kasvaa

–Työtilanteen puolesta kasvunäkymät olisivat ihan hyvät, mutta haluja ei niinkään ole ollut, ainakaan vielä, kasvattaa yritystä, sanoo Rongas.

Yrityksen kasvattamista ajatellen hänellä on ollut monenlaisia suunnitelmia, mutta niitä puntaroidessa yksin toimimisessa on kuitenkin ollut enemmän hyviä puolia. Rongas pitää siitä, että on vapaus laatia omat aikataulut, toimenkuva ja työnsisältö.

–Työtilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä ja uskon, että jatkossakin pystyn kehittämään toimintaa ja löytämään uusia palveluita, kun tilaisuuksia tulee eteen, sanoo Rongas.

Yritystiedot:
– nimi: Insinööritoimisto Rongas Oy
– kotipaikka: Hamina, Haminan Yrittäjät ry
– perustettu: vuonna 2009
– omistajat: Juho Rongas
– päätoimiala: suunnittelu ja mittauspalvelu
– liikevaihto: 0,1 milj.
– työntekijöitä: 1 hlö

Katso voittajavideo tästä.